| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

excalibur Użytkownik Forum

| 

Wysłany: Mon Oct 24, 2011 4:26 pm    Temat postu: [ROZWIÄ„ZANY] Zmiana Å›cieżki dla obrazów jednostek PC -   | 
				     | 

| 

Mam kłopot z wykonaniem obrazów dysków jednostek przy pomocy IPAT  - na dysku O: jest zbyt mało miejsca.

Wystarczyło na  6 jednostek, każda po ok 13,5 GB (systemy Vista).

Jak zmienić ścieżkę docelowa dla wykonywanych obrazów np dla dysku zewnętrznego łączonego przez USB lub innego podłączonego do płyty głównej ?

Dodatkowy problem: usunąłem obrazy z dysku "O:\folder_z_obrazami"  i zgrałem je na inny dysk.

IPAT nadal je widzi (nawet po restarcie serwera) mimo, że fizycznie ich tam nie ma ) - czy to jest normalne ? | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

Mirek Administrator

| 

Wysłany: Mon Oct 24, 2011 6:34 pm    Temat postu: odp | 
				     | 

| 

Zacznę od końca.

Tak to jest sytuacja normalna, że po usunięciu obrazów nadal są widoczne pod wskazaną ścieżką.

Miejsce przechowywania obrazów ustala się w procesie instalacji IPAT serwera. Domyślnie w naszych pracowniach była to ścieżka 

Tę ścieżkę można zmienić wybierając inny dysk o formacie NTFS odpowiednio pojemny. Wykonujemy to w konsoli serwera w zakładce: 

| Cytat: | 	 		  | Klient-Konfiguracja serwera-Katalog główny serwera plików (ścieżka\): | 	   

Aby obrazy były czynne pod nową ścieżką należy ponownie uruchomić usługę:

| Cytat: | 	 		  Intel® PAT Provisioning Service

Start - Panel sterowania - Narzędzia administracyjne - Usługi | 	  

Częstą praktyką adminów działających z IPAT jest zapisywanie obrazów na dyskach zewnętrznych (NTFS) i płytach DVD. Na czas instalacji klientów zostają przekopiowane do O:\IPAT_Images | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

excalibur Użytkownik Forum

| 

Wysłany: Mon Oct 24, 2011 7:32 pm    Temat postu: IPAT- Å›cieżka obrazów | 
				     | 

| 

Dziękuję za błyskawiczną reakcję  

Jeżeli dobrze zrozumiałem to najprościej jest przerzucić istniejące obrazy na inny dysk a na uzyskanym miejscu utworzyć IPAT-em pozostałe lustra.

W razie problemów przekopiować z nośnika zewnętrznego odpowiednie pliki i zainstalować na na daną jednostkę. | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

|