Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anka Gość
|
Wysłany: Mon Feb 08, 2010 5:25 pm Temat postu: instalacja serwera |
|
|
SBS 2003 jesień 2005
Postanowiłam zainstalować sbs od nowa (od 2005 nic z serwerem nie robiłam, niestety już nie wytrzymał). Po włożeniu płyty jest ok. otrzymuję pytanie o kontynuacji instalacji - TAK. potem "czy chcesz skasować parycję danych?" - TAK
Pojawia się wprowadzanie danych. Ponieważ są ustawienia domyślne (nazwa serwera...klucz)zmieniłam hasła oraz wpisałam adres szkoly i ok. od tej pory jest problem. otrzymuję informację by nacisnąć dowolny klawisz by uruchomić z CD oraz brak pliku NTLDR.
Ania |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
Wysłany: Mon Feb 08, 2010 5:39 pm Temat postu: |
|
|
na czas innstalacji pozostaw domyślne hasła - hasła zmień po pełnej instalacji serwera
tu znajdziesz innstrukcjÄ™:
http://kopi.edu.pl/index.php?id=161&id2=102
pozostałe instrukcje w dziale Artykuły |
|
Powrót do góry |
|
 |
anka Gość
|
Wysłany: Mon Feb 08, 2010 5:45 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję. Jutro będzie następna próba bo w szkole ferie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
anka Gość
|
Wysłany: Tue Feb 09, 2010 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Instalacja przebiegła bez zakłóceń, mino że formularz wypełniałam dwa razy bo błąd z plikiem znowu się pojawił. Instalacja trwała 4,5 godziny. W następnych dniach będę zajmowała się resztą.
Podczas instalacji zauważyłam że jeżeli coś zostało zainstalowane to było odhaczone na zielono jednak przy narzędziach serwera pojawił się czerwony X, a instalacja jeszcze trwała kilka godzin i można powiedzieć że bez zakłóceń. Czy będzie to miał wpływ na dalszą pracę komputera. |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

|
Wysłany: Wed Feb 10, 2010 3:09 am Temat postu: |
|
|
restart i wpisanie danych do formularza może wystąpi do trzech razy.
Po instalacji zobacz w zarządzaniu zaawansowanym konsoli serwera jakie masz ewentualne błedy |
|
Powrót do góry |
|
 |
anka Gość
|
Wysłany: Thu Feb 25, 2010 3:22 pm Temat postu: |
|
|
Pracownia działa. Poszło zaskakująco łatwo. Dziękuję za pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Stefski Gość
|
Wysłany: Fri Mar 12, 2010 8:14 am Temat postu: |
|
|
Witam! Padł mi serwer 2003. Chciałem go przeinstalować i włożyłem 1 dysk. I może byłoby wszystko ok, gdyby nie awaria zasilania. W połowie instalacji wyłączyli prąd. Dziś znowu próbuję. Resetuje się już kolejny raz i nie wiem co mam robić? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Stefski Gość
|
Wysłany: Fri Mar 12, 2010 8:53 am Temat postu: |
|
|
Chyba ruszyła instalacja, ale pokazuje się komunikat: "Przynajmniej jedna usługa lub jeden sterownik nie dały się uruchomić podczas uruchamiania systemu. Użyj Podglądu zdarzeń, aby znaleźć szczegółowe informacje w dzienniku zdarzeń". Klikam OK i instalacja idzie dalej. Czy to będzie miało wpływ później?. Dodam, że instalację serwera robię pierwszy raz! |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

|
Wysłany: Fri Mar 12, 2010 9:43 am Temat postu: |
|
|
po zakończeniu instalacji sprawdź w podglądzie zdarzeń |
|
Powrót do góry |
|
 |
Stefski Gość
|
Wysłany: Fri Mar 12, 2010 11:36 am Temat postu: |
|
|
Wypluł pierwszą płytę. Włożyłem 2 i pojawił się komunikat System MS Windows XP zapraszamy - zainstaluj system Windows XP i bardzo długo nic się nie dzieje. Co prawda kontrolka miga ale nic po za tym. Czy to normalne? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Fri Mar 12, 2010 11:43 am Temat postu: |
|
|
Nie, to nie jest normalne. Druga płyta z kolekcji to instalka nienadzorowana XP. Nie należy jej wkładać po restarcie systemu, a jedynie na wyraźnie żądanie instalatora. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Stefski Gość
|
Wysłany: Fri Mar 12, 2010 12:05 pm Temat postu: |
|
|
SÄ… da okna z komunikatami: 1. Instalacja Serwera SBS 2003 oraz 2. Instalacja RIS. CiÄ…gle pracuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Stefski Gość
|
Wysłany: Thu Mar 25, 2010 8:54 am Temat postu: |
|
|
Pojawił się taki komunikat: "Kreator nie może ustawić opcji zakresu DHCP. Sprawdź ..." Nie moge ustawić połączenia z internetem. Nic !!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Stefski Gość
|
Wysłany: Thu Mar 25, 2010 9:10 am Temat postu: Nic nie dziaÅ‚a |
|
|
Nie mam zielonego pojęcia co dalej? Zabieram się do tego jak pies do jeża. Sieć leży już 2 tygodnie a ja nic nie mogę (chyba nie potrafię) zrobić. Nie wiem czy instalacja przebiegła pomyślnie. Całość instalowała się kilka godzin, ale nie 4,5 I płyta czy 2 godz. II płyta. Całość trwała ok 4 godzin.Czy wszystkie składniki są zainstalowane - nie wiem. Nie wiem co dalej zrobić. Nie mogę ustawić połączenia z internetem. Mam dość!!!. Pomóżcie - dokładny opis - krok po kroku - jak chłop krowie na rowie!!!
/Konto usunięte z powodu niedostosowania się do regulaminu./ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|