Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

instalacja serwera

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anka
Gość

PostWysłany: Mon Feb 08, 2010 5:25 pm    Temat postu: instalacja serwera Odpowiedz z cytatem

SBS 2003 jesień 2005
Postanowiłam zainstalować sbs od nowa (od 2005 nic z serwerem nie robiłam, niestety już nie wytrzymał). Po włożeniu płyty jest ok. otrzymuję pytanie o kontynuacji instalacji - TAK. potem "czy chcesz skasować parycję danych?" - TAK
Pojawia się wprowadzanie danych. Ponieważ są ustawienia domyślne (nazwa serwera...klucz)zmieniłam hasła oraz wpisałam adres szkoly i ok. od tej pory jest problem. otrzymuję informację by nacisnąć dowolny klawisz by uruchomić z CD oraz brak pliku NTLDR.
Ania
Powrót do góry
PiotrT
Moderator

PostWysłany: Mon Feb 08, 2010 5:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na czas innstalacji pozostaw domyślne hasła - hasła zmień po pełnej instalacji serwera

tu znajdziesz innstrukcjÄ™:
http://kopi.edu.pl/index.php?id=161&id2=102

pozostałe instrukcje w dziale Artykuły
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
anka
Gość

PostWysłany: Mon Feb 08, 2010 5:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję. Jutro będzie następna próba bo w szkole ferie.
Powrót do góry
anka
Gość

PostWysłany: Tue Feb 09, 2010 8:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Instalacja przebiegła bez zakłóceń, mino że formularz wypełniałam dwa razy bo błąd z plikiem znowu się pojawił. Instalacja trwała 4,5 godziny. W następnych dniach będę zajmowała się resztą.
Podczas instalacji zauważyłam że jeżeli coś zostało zainstalowane to było odhaczone na zielono jednak przy narzędziach serwera pojawił się czerwony X, a instalacja jeszcze trwała kilka godzin i można powiedzieć że bez zakłóceń. Czy będzie to miał wpływ na dalszą pracę komputera.
Powrót do góry
PiotrT
Moderator

PostWysłany: Wed Feb 10, 2010 3:09 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

restart i wpisanie danych do formularza może wystąpi do trzech razy.
Po instalacji zobacz w zarządzaniu zaawansowanym konsoli serwera jakie masz ewentualne błedy
Powrót do góry
anka
Gość

PostWysłany: Thu Feb 25, 2010 3:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pracownia działa. Poszło zaskakująco łatwo. Dziękuję za pomoc.
Powrót do góry
Stefski
Gość

PostWysłany: Fri Mar 12, 2010 8:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam! Padł mi serwer 2003. Chciałem go przeinstalować i włożyłem 1 dysk. I może byłoby wszystko ok, gdyby nie awaria zasilania. W połowie instalacji wyłączyli prąd. Dziś znowu próbuję. Resetuje się już kolejny raz i nie wiem co mam robić?
Powrót do góry
Stefski
Gość

PostWysłany: Fri Mar 12, 2010 8:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba ruszyła instalacja, ale pokazuje się komunikat: "Przynajmniej jedna usługa lub jeden sterownik nie dały się uruchomić podczas uruchamiania systemu. Użyj Podglądu zdarzeń, aby znaleźć szczegółowe informacje w dzienniku zdarzeń". Klikam OK i instalacja idzie dalej. Czy to będzie miało wpływ później?. Dodam, że instalację serwera robię pierwszy raz!
Powrót do góry
PiotrT
Moderator

PostWysłany: Fri Mar 12, 2010 9:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po zakończeniu instalacji sprawdź w podglądzie zdarzeń
Powrót do góry
Stefski
Gość

PostWysłany: Fri Mar 12, 2010 11:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wypluł pierwszą płytę. Włożyłem 2 i pojawił się komunikat System MS Windows XP zapraszamy - zainstaluj system Windows XP i bardzo długo nic się nie dzieje. Co prawda kontrolka miga ale nic po za tym. Czy to normalne?
Powrót do góry
Maciek
Administrator

PostWysłany: Fri Mar 12, 2010 11:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie, to nie jest normalne. Druga płyta z kolekcji to instalka nienadzorowana XP. Nie należy jej wkładać po restarcie systemu, a jedynie na wyraźnie żądanie instalatora.

Autorski Przewodnik Kulturalny
Powrót do góry
Stefski
Gość

PostWysłany: Fri Mar 12, 2010 12:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

SÄ… da okna z komunikatami: 1. Instalacja Serwera SBS 2003 oraz 2. Instalacja RIS. CiÄ…gle pracuje
Powrót do góry
PiotrT
Moderator

PostWysłany: Fri Mar 12, 2010 2:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli wszysko jest ok
Tu masz opis reinstalacji:
http://kopi.edu.pl/index.php?id=161&id2=102
Powrót do góry
Stefski
Gość

PostWysłany: Thu Mar 25, 2010 8:54 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pojawił się taki komunikat: "Kreator nie może ustawić opcji zakresu DHCP. Sprawdź ..." Nie moge ustawić połączenia z internetem. Nic !!!
Powrót do góry
Stefski
Gość

PostWysłany: Thu Mar 25, 2010 9:10 am    Temat postu: Nic nie dziaÅ‚a Odpowiedz z cytatem

Nie mam zielonego pojęcia co dalej? Zabieram się do tego jak pies do jeża. Sieć leży już 2 tygodnie a ja nic nie mogę (chyba nie potrafię) zrobić. Nie wiem czy instalacja przebiegła pomyślnie. Całość instalowała się kilka godzin, ale nie 4,5 I płyta czy 2 godz. II płyta. Całość trwała ok 4 godzin.Czy wszystkie składniki są zainstalowane - nie wiem. Nie wiem co dalej zrobić. Nie mogę ustawić połączenia z internetem. Mam dość!!!. Pomóżcie - dokładny opis - krok po kroku - jak chłop krowie na rowie!!!
/Konto usunięte z powodu niedostosowania się do regulaminu./
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: