Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Januszczyk Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Aug 27, 2009 4:38 pm Temat postu: "WystÄ…piÅ‚ problem który... |
|
|
uniemożliwił Windows sprawdzenie stanu licencji dla tego komputera"
kod błędu 0x8007007e
Witam
Proszę o pomoc. Taki właśnie komunikat przywitał mnie na ekranie mojego serwera po jego powakacyjnym uruchomieniu. W każdym z dostępnych trybów pracy serwera (F8 na starcie) ten komunikat pojawia się. Po jego zaakceptowaniu serwer wylogowuje się. Co z tym począć? Czy to może zapowiedź rychłego stawiania serwera na nowo?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Thu Aug 27, 2009 5:28 pm Temat postu: |
|
|
No to masz przesrane
Nie pojawia się jakaś opcja podania numeru? Jakieś okienko do aktywacji? Może udałoby się wejść do shella, żeby sprawdzić ipconfig, może serwer nie ma połączenia z netem? _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Januszczyk Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Aug 28, 2009 12:13 pm Temat postu: |
|
|
Niestety nie ma żadnych możliwości, aby wpisać nr licencji lub aktywować inne okienko. To jest tylko "suchy" komunikat z jednym przyciskiem OK po kliknięciu którego następuje wylogowanie z admina. Myślę, że fizyczne połączenie z netem jest (wszyscy w szkole unikają pracowni jak diabła i nikt tam nie zagląda, nawet sprzątaczka pracuje w mojej obecności ) jednak sprawdzę. Zależałoby mi właśnie na odczytaniu info z ipconfig. Niestety, przezornie nigdy nie zapisałem ich wcześniej. Jak to zrobić? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|