| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

Januszczyk Użytkownik Forum

| 

Wysłany: Thu Aug 27, 2009 4:38 pm    Temat postu: "WystÄ…piÅ‚ problem który... | 
				     | 

| 

uniemożliwił Windows sprawdzenie stanu licencji dla tego komputera"

kod błędu 0x8007007e

Witam

Proszę o pomoc. Taki właśnie komunikat przywitał mnie na ekranie mojego serwera po jego powakacyjnym uruchomieniu. W każdym z dostępnych trybów pracy serwera (F8 na starcie) ten komunikat pojawia się. Po jego zaakceptowaniu serwer wylogowuje się. Co z tym począć? Czy to może zapowiedź rychłego stawiania serwera na nowo?   | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
  | 

Wysłany: Thu Aug 27, 2009 5:28 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

No to masz przesrane  

Nie pojawia się jakaś opcja podania numeru? Jakieś okienko do aktywacji? Może udałoby się wejść do shella, żeby sprawdzić ipconfig, może serwer nie ma połączenia z netem? _________________
   Belfer.one.PL 

Autorski Przewodnik Kulturalny | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

Januszczyk Użytkownik Forum

| 

Wysłany: Fri Aug 28, 2009 12:13 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Niestety nie ma żadnych możliwości, aby wpisać nr licencji lub aktywować inne okienko. To jest tylko "suchy" komunikat z jednym przyciskiem OK po kliknięciu którego następuje wylogowanie z admina. Myślę, że fizyczne połączenie z netem jest (wszyscy w szkole unikają pracowni jak diabła    i nikt tam nie zagląda, nawet sprzątaczka pracuje w mojej obecności  ) jednak sprawdzę. Zależałoby mi właśnie na odczytaniu info z ipconfig. Niestety, przezornie nigdy nie zapisałem ich wcześniej. Jak to zrobić? | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

|