Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

"Wystąpił problem który...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Januszczyk
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Aug 27, 2009 4:38 pm    Temat postu: "WystÄ…piÅ‚ problem który... Odpowiedz z cytatem

uniemożliwił Windows sprawdzenie stanu licencji dla tego komputera"
kod błędu 0x8007007e
Witam
Proszę o pomoc. Taki właśnie komunikat przywitał mnie na ekranie mojego serwera po jego powakacyjnym uruchomieniu. W każdym z dostępnych trybów pracy serwera (F8 na starcie) ten komunikat pojawia się. Po jego zaakceptowaniu serwer wylogowuje się. Co z tym począć? Czy to może zapowiedź rychłego stawiania serwera na nowo? Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Maciek
Administrator

PostWysłany: Thu Aug 27, 2009 5:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to masz przesrane Very Happy
Nie pojawia się jakaś opcja podania numeru? Jakieś okienko do aktywacji? Może udałoby się wejść do shella, żeby sprawdzić ipconfig, może serwer nie ma połączenia z netem?

Autorski Przewodnik Kulturalny
Powrót do góry
Januszczyk
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Aug 28, 2009 12:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety nie ma żadnych możliwości, aby wpisać nr licencji lub aktywować inne okienko. To jest tylko "suchy" komunikat z jednym przyciskiem OK po kliknięciu którego następuje wylogowanie z admina. Myślę, że fizyczne połączenie z netem jest (wszyscy w szkole unikają pracowni jak diabła Twisted Evil i nikt tam nie zagląda, nawet sprzątaczka pracuje w mojej obecności Laughing) jednak sprawdzę. Zależałoby mi właśnie na odczytaniu info z ipconfig. Niestety, przezornie nigdy nie zapisałem ich wcześniej. Jak to zrobić?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: