Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

OBOWIÄ…ZKI OPIEKUNA SZKOLNEJ PRACOWNI
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jj36
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Mar 26, 2009 6:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak ale jak to powiedzieć dyrekcji. A dodatki w mojej szkole to całe 3% max , ale to już inna historia. Teraz np padła mi pracownia nie daję rady ruszyć i oczywiście moja wina, bo ma działać za całe 20 zł miesięcznie. A administrator na etacie ma przecież normalną pensję za dwie dych miesięcznie by nawet nie otworzył drzwi do pracowni.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
superhiper
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Mar 26, 2009 6:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jj36 napisał:
Ja muszę robić wszystko "ma pani przecież 1% dodatku za to" . Ok wszystko pięknie jak nic się nie dzieje, ale np teraz spędzam w pracowni kilka godzin dziennie, nawet nie za dziękuję no przecież to mój obowiązek jest!

Sobie chyba jaja robisz... Laughing

Powiedz dyrekcji, że cię obraża taką kwotą za administrowanie pracowni i niech lepiej nie daje ci wcale - powiedz, że dobrego serca zrobisz to bez kasy...
A jeśli rzeczywiście będzie chciała cię wynagrodzić, to niech się zastanowi... Twisted Evil
Powrót do góry
jj36
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Mar 26, 2009 7:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie zrozumie aluzji. Myślę, że to trzeba rozwiązać jakimś rozporządzeniem, bo zostawienie tego w gestji gminy jest pomyłką.
Gmina i tak traktuje oświatę i szkoły jak zło konieczne, bo to najdroższe instytucje. Najlepiej je zamknąć.
Powrót do góry
Alibaba
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Mar 26, 2009 10:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety problemów jest więcej, i niewiele organów prowadzących i dyrekcji che je rozwiązać.
U mnie na spotkanie opiekunów pracowni v-ce dyrektor nie widzi celowości jechać. A działanie 5 pracowni jest na głowie jednego informatyka a pozostali sie nie znają wiec niech naprawia ten co się zna ramach 40 h racy nauczyciel.
Szczytem w planie lekcji było ze opiekun pracowni miał zajęcia w czytelnie a historyk (v-ce) wchodził w tym czasie do pracowni bo uczniowie na historii muszą z internetu korzystać

Ostatnio zmieniony przez Alibaba dnia Thu Mar 26, 2009 11:04 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
superhiper
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Mar 26, 2009 10:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jj36 napisał:
Nie zrozumie aluzji. Myślę, że to trzeba rozwiązać jakimś rozporządzeniem, bo zostawienie tego w gestji gminy jest pomyłką.
Gmina i tak traktuje oświatę i szkoły jak zło konieczne, bo to najdroższe instytucje. Najlepiej je zamknąć.

Zapomnij o rozporządzeniach w czasach kiedy robi się wszystko, żeby wydatki na szkolę były jak najmniejsze...
Jeśli zaprotestujesz, oni zatrudnią osobę z zewnątrz i jemu zapłacą... tobie NIE... powiedzą, że na takim subkoncie mają kasę, ale nie na takim, gdzie można tobie zapłacić...
Zaraz przypomną ci o 40 godzinnym tygodniu pracy zapominając, że zapis brzmi dokładnie, że tydzień pracy NIE MOŻE przekraczać 40 godzin w tygodniu...

Do niedawna to jeszcze kompy w administracji od czasu do czasu serwisowałem - ale raz czy drugi stwierdziłem, że dopiero jutro mogę się tym zająć, wynajęto firmę zewnętrzną i płacą im ryczałt po 200 zeta miesięcznie + koszty napraw jak są...

No i ciekawostka... ostatnio koleżanka zasugerowała mi, żebym nauczył się obsługi jednego programu i potem... ją NAUCZYŁ... Laughing
Mówię, że jest jakaś instrukcja - no ale po angielsku... Mad
No to będziesz miała okazję poćwiczyć... angielski - powiedziałem...
Trudno, trzeba nauczyć sie asertywności, bo inaczej tych 40 godzin będzie za mało...
Idea
Powrót do góry
Alibaba
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Mar 26, 2009 10:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jj36 ma niestety rację. W organie prowadzącym jest na etacie informatyk, a i firma serwisowa na zawołanie.
Prócz tego każdy pracownik ma swój komputer, i inni przeważnie nie korzystają z jego zasobów a pracownik jest raczej odpowiedzialny za to co czyni bo nie będzie mógł zwalić na kogokolwiek że uszkodzone coś jest.
W szkole uczniowie się uczą, a na 1 komputerze uczy się kilkunastu uczniów, o różnym poziomie wiedzy informatycznej. Dla jednych jest o co się robi na lekcji to nowość, dla drugiego to nudy i nie interesuje go to co jest w programie. Jeszcze inni są w pewnych dziedzinach nawet lepsi od nauczyciela bo tą dziedziną się interesują różnie postępują.
Chwałą jak chcą pomóc n-lowi i innym kolegom, ale są tacy co specjalnie chcą podkreślić że są inni i robią celową dywersję.
Niestety w szkole często również są tacy nauczyciele. Np u mnie wchodzi kolega co nie potrafi zapisać niczego w innym miejscu jak na pulpicie (wszyscy pracują na standardowych kontach) uczniom wręcz nakazuje pracować na koncie nauczyciela.
Awaria.... nie jego sprawa, przecież on nie jest administratorem, lecz jak niesprawny komputer to wielka awantura i dyskusje w pokoju ze sprzęty niesprawne.
Następny problem to jak nauczać w 1 pracowni technologi informacyjnej po specjalizacji, czy systemach operacyjnych gdzie uczniowie powinni nauczyć się formatować dysk, instalować system, konfigurować go.
Niestety nie da się tego zrobić w godzinę, a po godzinie zajec specjalistyczny pracownia powinna być sprawna.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: