Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
adanb Użytkownik Forum

|
Wysłany: Mon Mar 26, 2012 7:22 pm Temat postu: sbs 2003 i windows 7 |
|
|
Mam pracownie sbsmen2007 na stacjach roboczych jest win XP. Chcę zmienić system na win 7.
Czy ktoś już to robił? Wszystko śmiga jak trzeba?
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bw Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Mar 26, 2012 10:22 pm Temat postu: Re |
|
|
Bez problemów działa na edycji sbs2008, która jest przygotowana dla Win Vista |
|
Powrót do góry |
|
 |
Napinator Użytkownik Forum

|
Wysłany: Thu Mar 29, 2012 7:34 am Temat postu: |
|
|
Po własnych testach i doświadczeniach stwierdzam, że śmiga o wiele lepiej :) Tylko taka mała sugestia, dokup pamięci do kompów, tak by w każdym było minimum 4 giga. |
|
Powrót do góry |
|
 |
fredy1 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Mar 30, 2012 10:31 am Temat postu: |
|
|
Ja osobiście ostatnio męczyłem temat SBS2003 kolekcja jesień 2005 i podpięcie 10 laptopów do tego serwera z Windowsem 7. Uwierzcie nie ma opcji żeby to prawidłowo działało. GPO na serwerze "głupieje" i nie nadaje praw dla laptopów i nie pomagały żadne dodatki aktualizacje i temu podobne.
Poprostu postawiłem serwer z kolekcji wiosna 2006, odpiąłem od domeny jednostki stacjonarne "ręcznie" przypiąłem je do serwera ponownie i dopiero dodatkowo podpiąłem pod domenę to 10 laptopów. Innego wyjścia nie było.
Dopiero po wielu próbach i męczarniach stwierdzam, że działa to " w miarę" normalnie.
Oczywiście kwestii dalszych typu office itp itd nie poruszam, z tym walczyłem następne kila dni...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Napinator Użytkownik Forum

|
Wysłany: Fri Mar 30, 2012 12:14 pm Temat postu: |
|
|
"odpiąłem od domeny jednostki stacjonarne "ręcznie" przypiąłem je do serwera ponownie i dopiero dodatkowo podpiąłem pod domenę to 10 laptopów. Innego wyjścia nie było. "
Nic z tego nie kumam :)
Co do GPO, proponuję oczytać o Central store (Magazyn Centralny) |
|
Powrót do góry |
|
 |
fredy1 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Mar 30, 2012 12:22 pm Temat postu: |
|
|
zalogowałem się do jednostek bo do domeny nie mogłem, więc kolejno najpierw musiałem konta odblokować programem z płyty hiren's boot cd.
uruchomiłem komputery i we właściwościach odłączyłem je od domeny i zalogowałem normalnie do grupy roboczej, po ponownym uruchomieniu znów podłączyłem do nowego serwera już do domeny i dołączyłem to 10 laptopów również. Instalacje na komputerach i na laptopach systemów były ręczne, a nie spod obrazów serwera, stąd takie a nie inne kombinacje.
Nie wiem czy napisałem jaśniej, czy nadal niezrozumiale , jakby co to pytać o poszczególne rzeczy, ile będę umiał wytłumaczyć, tyle podpowiem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Fri Mar 30, 2012 9:40 pm Temat postu: |
|
|
Nie prościej zainstalować (w ramach downgrade) XP i wszystko będzie hulać. Albo zainstalować kolekcję 2008 (czerwona) i wtedy z 7 na stacjach nie powinno byc problemu (bo są przystosowane do Visty). _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
 |
|