Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

sbs 2003 i windows 7

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adanb
Użytkownik Forum

PostWysłany: Mon Mar 26, 2012 7:22 pm    Temat postu: sbs 2003 i windows 7 Odpowiedz z cytatem

Mam pracownie sbsmen2007 na stacjach roboczych jest win XP. Chcę zmienić system na win 7.

Czy ktoś już to robił? Wszystko śmiga jak trzeba?

Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bw
Użytkownik Forum

PostWysłany: Mon Mar 26, 2012 10:22 pm    Temat postu: Re Odpowiedz z cytatem

Bez problemów działa na edycji sbs2008, która jest przygotowana dla Win Vista
Powrót do góry
Napinator
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Mar 29, 2012 7:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po własnych testach i doświadczeniach stwierdzam, że śmiga o wiele lepiej :) Tylko taka mała sugestia, dokup pamięci do kompów, tak by w każdym było minimum 4 giga.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
fredy1
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Mar 30, 2012 10:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja osobiście ostatnio męczyłem temat SBS2003 kolekcja jesień 2005 i podpięcie 10 laptopów do tego serwera z Windowsem 7. Uwierzcie nie ma opcji żeby to prawidłowo działało. GPO na serwerze "głupieje" i nie nadaje praw dla laptopów i nie pomagały żadne dodatki aktualizacje i temu podobne.
Poprostu postawiłem serwer z kolekcji wiosna 2006, odpiąłem od domeny jednostki stacjonarne "ręcznie" przypiąłem je do serwera ponownie i dopiero dodatkowo podpiąłem pod domenę to 10 laptopów. Innego wyjścia nie było.

Dopiero po wielu próbach i męczarniach stwierdzam, że działa to " w miarę" normalnie.
Oczywiście kwestii dalszych typu office itp itd nie poruszam, z tym walczyłem następne kila dni... Very Happy
Powrót do góry
Napinator
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Mar 30, 2012 12:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"odpiąłem od domeny jednostki stacjonarne "ręcznie" przypiąłem je do serwera ponownie i dopiero dodatkowo podpiąłem pod domenę to 10 laptopów. Innego wyjścia nie było. "

Nic z tego nie kumam :)

Co do GPO, proponuję oczytać o Central store (Magazyn Centralny)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
fredy1
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Mar 30, 2012 12:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zalogowałem się do jednostek bo do domeny nie mogłem, więc kolejno najpierw musiałem konta odblokować programem z płyty hiren's boot cd.
uruchomiłem komputery i we właściwościach odłączyłem je od domeny i zalogowałem normalnie do grupy roboczej, po ponownym uruchomieniu znów podłączyłem do nowego serwera już do domeny i dołączyłem to 10 laptopów również. Instalacje na komputerach i na laptopach systemów były ręczne, a nie spod obrazów serwera, stąd takie a nie inne kombinacje.

Nie wiem czy napisałem jaśniej, czy nadal niezrozumiale Very Happy, jakby co to pytać o poszczególne rzeczy, ile będę umiał wytłumaczyć, tyle podpowiem Very Happy
Powrót do góry
Roman Mor
Moderator

PostWysłany: Fri Mar 30, 2012 9:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie prościej zainstalować (w ramach downgrade) XP i wszystko będzie hulać. Albo zainstalować kolekcję 2008 (czerwona) i wtedy z 7 na stacjach nie powinno byc problemu (bo są przystosowane do Visty).
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: