Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

[ROZWIÄ„ZANY] Google Chrome - brak dostÄ™pu dla użytkownikÃ

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
excalibur
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Nov 25, 2011 6:24 pm    Temat postu: [ROZWIÄ„ZANY] Google Chrome - brak dostÄ™pu dla użytkownikà Odpowiedz z cytatem

Po instalacji Google Chrom i wykonaniu standardowych czynności przypisania do odpowiedniego poziomu ("D") utworzony skrót "Chrome.exe" nie jest on dostępny dla innych użytkowników.
Program nie instaluje się do "Program Files" i nie bardzo wiem jak zmusić instalatora do zmiany ścieżki.
Ikona w zakładce "Programy jest dostępna" tylko dla wybranej grupy "D" więc chyba wszystko OK ale niestety występuje ciągle komunikat o barku dostępności programu.
IPAT podczas instalacji był wyłączony.
Myślę, że to problem z nadawaniem uprawnień ale nie bardzo wiem gdzie szukać rozwiązania. Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
apc
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Nov 25, 2011 7:33 pm    Temat postu: Re: Google Chrome - brak dostÄ™pu dla wybranych użytkownikà Odpowiedz z cytatem

excalibur napisał:
Po instalacji Google Chrom i wykonaniu standardowych czynności przypisania do odpowiedniego poziomu ("D") utworzony skrót "Chrome.exe" nie jest on dostępny dla innych użytkowników.
Program nie instaluje się do "Program Files" i nie bardzo wiem jak zmusić instalatora do zmiany ścieżki.
Ikona w zakładce "Programy jest dostępna" tylko dla wybranej grupy "D" więc chyba wszystko OK ale niestety występuje ciągle komunikat o barku dostępności programu.
IPAT podczas instalacji był wyłączony.
Myślę, że to problem z nadawaniem uprawnień ale nie bardzo wiem gdzie szukać rozwiązania. :(

Tu jest rozwiÄ…zanie
http://www.google.tl/support/forum/p/Chrome/thread?tid=0505bcc7dd9efd23&hl=en
excalibur
Użytkownik Forum

PostWysłany: Mon Nov 28, 2011 10:03 pm    Temat postu: Google Chrome - brak dostÄ™pu dla wybranych użytkowników Odpowiedz z cytatem

Dzięki za sugestie - pomogły.
Problem już rozwiązany - wystarczyło dobrać odpowiednią wersję Chrome Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: