Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

OpiekunNet - instalacja

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kawika
Użytkownik Forum

PostWysłany: Sat Sep 18, 2010 7:37 pm    Temat postu: OpiekunNet - instalacja Odpowiedz z cytatem

Mam wrażenie, że IPAT zaburza pracę OpiekunaNet. Ponieważ jest jednak bardzo użyteczny, chcę zainstalować najnowszą jego wersję, czyli 3.0.0.763. Chciałabym to zrobić poprawnie. Czy tak powinnam to zrobić:
1. odinstalować starą konsolę i zainstalować nową (tu nie ma problemu, bo konsola jest na komputerze bez IPATA)
2. na komputerze źródłowym (z IPATEM) odinstalować starego agenta i zainstalować nową wersję, potem utworzyć pakiet lub obraz i zainstalować na pozostałych komputerach z IPAT'em
3. dodać komputery w konsoli.
Tak postępowałam przy usuwaniu opiekuna ucznia jednostanowiskowego i instalowaniu wcześniejszej wersji OpiekunaNet. Mimo to pojawia się czasami na ekranie okienko informujące o zakończeniu okresu ważności opiekuna ucznia, tak jakby nie udało mi się go do końca odinstalować. Jeżeli ktoś przeprowadzał taką instalację i jest zadowolony z efektów, to proszę o wskazówki. Strona pomoc.koncept.pl jest mi znana.
Z góry dziękuję za wskazówki..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kawika
Użytkownik Forum

PostWysłany: Sat Sep 25, 2010 7:37 pm    Temat postu: Jeszcze raz opiekunNet Odpowiedz z cytatem

Może niejasno się wyraziłam. Chodzi oczywiście o instalację OpiekunaNet w pracowni mieszanej, w której część komputerów jest pod IPAT - em.
Powrót do góry
Maciek
Administrator

PostWysłany: Sat Sep 25, 2010 8:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie znam programu, ale muszą go obowiązywać takie same zasady jak resztę. Jeśli program instaluje się na serwerze, to nie powinno być problemów. Program instalowany na komputerze bez IPATa też instaluje się normalnie. Jeśli jest komputer z IPATem, to ustawia się go jako źródłowy, instaluje program, robi pakiet i rozsyła na pozostałe stacje.

Autorski Przewodnik Kulturalny
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: