Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kawika Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sat Sep 18, 2010 7:37 pm Temat postu: OpiekunNet - instalacja |
|
|
Mam wrażenie, że IPAT zaburza pracę OpiekunaNet. Ponieważ jest jednak bardzo użyteczny, chcę zainstalować najnowszą jego wersję, czyli 3.0.0.763. Chciałabym to zrobić poprawnie. Czy tak powinnam to zrobić:
1. odinstalować starą konsolę i zainstalować nową (tu nie ma problemu, bo konsola jest na komputerze bez IPATA)
2. na komputerze źródłowym (z IPATEM) odinstalować starego agenta i zainstalować nową wersję, potem utworzyć pakiet lub obraz i zainstalować na pozostałych komputerach z IPAT'em
3. dodać komputery w konsoli.
Tak postępowałam przy usuwaniu opiekuna ucznia jednostanowiskowego i instalowaniu wcześniejszej wersji OpiekunaNet. Mimo to pojawia się czasami na ekranie okienko informujące o zakończeniu okresu ważności opiekuna ucznia, tak jakby nie udało mi się go do końca odinstalować. Jeżeli ktoś przeprowadzał taką instalację i jest zadowolony z efektów, to proszę o wskazówki. Strona pomoc.koncept.pl jest mi znana.
Z góry dziękuję za wskazówki.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kawika Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sat Sep 25, 2010 7:37 pm Temat postu: Jeszcze raz opiekunNet |
|
|
Może niejasno się wyraziłam. Chodzi oczywiście o instalację OpiekunaNet w pracowni mieszanej, w której część komputerów jest pod IPAT - em. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Sat Sep 25, 2010 8:35 pm Temat postu: |
|
|
Nie znam programu, ale muszą go obowiązywać takie same zasady jak resztę. Jeśli program instaluje się na serwerze, to nie powinno być problemów. Program instalowany na komputerze bez IPATa też instaluje się normalnie. Jeśli jest komputer z IPATem, to ustawia się go jako źródłowy, instaluje program, robi pakiet i rozsyła na pozostałe stacje. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
|