Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Po aktualizacji serwera IPAt nie działa

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Dec 10, 2009 3:54 pm    Temat postu: Po aktualizacji serwera IPAt nie dziaÅ‚a Odpowiedz z cytatem

w pierwszej kolejności skonfigurowałem WSUS pobierały się aktualizacje na serwer jak i na stacje na stajcach instalowałem (tworzyłem pakiet przyrostowy) a na serwerze po instalacji ostatnio SP2 miedzy innymi serwer IPAT na en czas nie działa. Pytanie i zarazem prosa do modów. Może jest jakiś opis dotyczacy aktualizacji i blędów serwera po instalacji niektórych aktualizacji. No i proszę użytkowników tego forum o pisanie swoich przypadków błędów po aktualizacji i ich metod rozwiązania. Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Dec 11, 2009 3:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nadal nie działa IPAT nie mogę właczyć i wyłączyć klientów, nie działa prawidłowo forum kopii (pisze z latopa) gdyż nie można w polu tekstowym posta nic wpisać. Tyle dały te aktualizacje serwera. Poza tym nie wyświetlajasię komentarze ani żadne raporty w IPAT.
ProszÄ™ o pomoc !!
Powrót do góry
Maciek
Administrator

PostWysłany: Fri Dec 11, 2009 5:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z opisu wynika, że masz problem z IE. Zainstaluj Firefoxa i sprawdź sobie, czy działa normalnie, będziesz miał dowód.
Byc może trzeba ponowić ręcznie instalację IE 8.

Autorski Przewodnik Kulturalny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Dec 11, 2009 9:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Maćku też tak pomyślałem ale już zapuściłem przywracanie serwera z obrazu. Tylko mam jeszcze małe pytanko jak skopiowałem gdzie indziej moj pakiet który jest dla mnie wazny i po przywróceniu serwera i wgraniu go do odpowiendniego folderu bedzie on widoczny w IPAT i możliwość rozesłania go?
NO i podpowiedz mi czy nadal jest sens konfigurować WSUS czy nie . Instalować aktualizacje tylko dla serwera czy dla klientów też bo jest to uciążliwe. Podpowiedz coś.
Powrót do góry
Maciek
Administrator

PostWysłany: Fri Dec 11, 2009 10:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety nie wiem. Przypuszczam jedynie, ze żaden pakiet przyrostowy nie będzie widoczny dla ipata po przywróceniu pierwotnego obrazu.
Mam pod opieką bezpośrednią jedną taką pracownię i w niej jak na razie wszystko działa. Nie wiem - czy dlatego, że admin taki dobry, czy raczej dlatego, ze mało używana. Very Happy
WSUS nie używałem. Tylko IPATa.

Autorski Przewodnik Kulturalny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Mon Dec 14, 2009 10:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Serwer przywrócony Pakiety widoczne i działają sprawdziłem. Fajna sprawa bo obrazy inne i pakieciki też pewnie beą widoczne w IPAT a to wazne bo nei trzeba robić od nowa. Ale nadal walcze z jednostką którą nawet serwisant nie potrafił zrobić powiedział ze swich ale jak podłacze do inengo gniazda to samo. Wymienił płyte ze starszym Ipat klient. A WSUS też nie konfiguruje na serwerze ale już wczesniej się pobrały aktualizacje i teraz chcą się instlować na klientach. Musze zrobić jedna jednostkę, utworzyć pakiet z aktualizacjami i rozesłać. Ale wiecznie mało czasu, to komputer dyrektora to sekretariat to ICM coś, druga pracownia, sekretariat i tak w koło. POZDRAWIAM
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: