Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Dec 10, 2009 3:54 pm Temat postu: Po aktualizacji serwera IPAt nie dziaÅ‚a |
|
|
w pierwszej kolejności skonfigurowałem WSUS pobierały się aktualizacje na serwer jak i na stacje na stajcach instalowałem (tworzyłem pakiet przyrostowy) a na serwerze po instalacji ostatnio SP2 miedzy innymi serwer IPAT na en czas nie działa. Pytanie i zarazem prosa do modów. Może jest jakiś opis dotyczacy aktualizacji i blędów serwera po instalacji niektórych aktualizacji. No i proszę użytkowników tego forum o pisanie swoich przypadków błędów po aktualizacji i ich metod rozwiązania. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Dec 11, 2009 3:20 pm Temat postu: |
|
|
Nadal nie działa IPAT nie mogę właczyć i wyłączyć klientów, nie działa prawidłowo forum kopii (pisze z latopa) gdyż nie można w polu tekstowym posta nic wpisać. Tyle dały te aktualizacje serwera. Poza tym nie wyświetlajasię komentarze ani żadne raporty w IPAT.
ProszÄ™ o pomoc !! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Fri Dec 11, 2009 5:28 pm Temat postu: |
|
|
Z opisu wynika, że masz problem z IE. Zainstaluj Firefoxa i sprawdź sobie, czy działa normalnie, będziesz miał dowód.
Byc może trzeba ponowić ręcznie instalację IE 8. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Dec 11, 2009 9:45 pm Temat postu: |
|
|
Maćku też tak pomyślałem ale już zapuściłem przywracanie serwera z obrazu. Tylko mam jeszcze małe pytanko jak skopiowałem gdzie indziej moj pakiet który jest dla mnie wazny i po przywróceniu serwera i wgraniu go do odpowiendniego folderu bedzie on widoczny w IPAT i możliwość rozesłania go?
NO i podpowiedz mi czy nadal jest sens konfigurować WSUS czy nie . Instalować aktualizacje tylko dla serwera czy dla klientów też bo jest to uciążliwe. Podpowiedz coś. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Fri Dec 11, 2009 10:52 pm Temat postu: |
|
|
Niestety nie wiem. Przypuszczam jedynie, ze żaden pakiet przyrostowy nie będzie widoczny dla ipata po przywróceniu pierwotnego obrazu.
Mam pod opieką bezpośrednią jedną taką pracownię i w niej jak na razie wszystko działa. Nie wiem - czy dlatego, że admin taki dobry, czy raczej dlatego, ze mało używana.
WSUS nie używałem. Tylko IPATa. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Dec 14, 2009 10:53 pm Temat postu: |
|
|
Serwer przywrócony Pakiety widoczne i działają sprawdziłem. Fajna sprawa bo obrazy inne i pakieciki też pewnie beą widoczne w IPAT a to wazne bo nei trzeba robić od nowa. Ale nadal walcze z jednostką którą nawet serwisant nie potrafił zrobić powiedział ze swich ale jak podłacze do inengo gniazda to samo. Wymienił płyte ze starszym Ipat klient. A WSUS też nie konfiguruje na serwerze ale już wczesniej się pobrały aktualizacje i teraz chcą się instlować na klientach. Musze zrobić jedna jednostkę, utworzyć pakiet z aktualizacjami i rozesłać. Ale wiecznie mało czasu, to komputer dyrektora to sekretariat to ICM coś, druga pracownia, sekretariat i tak w koło. POZDRAWIAM |
|
Powrót do góry |
|
 |
|