Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zeeuss Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Apr 22, 2009 1:51 pm Temat postu: Brak logowania stacji |
|
|
Po postawieniu stacji wszystkich z obrazu na serwerze przez tydzień było OK. Potem stacje jedna po drugiej nie chcą się zalogować. DHCP przydziela adresy poprawnie, stacja startuje do momentuaż pojawia się informacja " wprowadzanie ustawień komputera" i tutaj się wiesza. Stacje zostały prawidłowo dodane do domeny po Macu wg. instrukcji. Próbowałem zmieniać wejścia na swichu i NIC nie pomaga. Co z tym fantem począć, gdyż już trzy stacje wiszą??? Pomocy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Sat Apr 25, 2009 9:16 pm Temat postu: odp |
|
|
W takim razie proszę sprawdzić, czy można logować się lokalnie na admina. Po tym sprawdzić połączenie z serwerem po nazwie i adresie IP. Jeśli połączenie działa usunąć z domeny i po restarcie dodać ponownie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
zeeuss Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Apr 28, 2009 9:14 pm Temat postu: |
|
|
Na trzy stacje nie mogę się zalogować nawet lokalnie i nic nie pomogło wyrzucenie ich z domeny i ponowne dodanie.Brak mi już pomysłów. Pomóżcie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Tue Apr 28, 2009 10:58 pm Temat postu: odp |
|
|
Musisz utworzyć lokalne konta administratorów bo bez tego takie operacje nie da się zrobić (dodanie do domeny). Zobacz, czy da się dostać do tych stacji z konta operatora. Jeśli nie, ponowna instalacja z obrazu |
|
Powrót do góry |
|
 |
zeeuss Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Apr 29, 2009 10:07 pm Temat postu: |
|
|
Takie konta miałem utworzone już wcześniej, ale nawet na nie nie można było się zalogować. Przeinstalowałem stacje, bo przynajmniej to mogłem zrobić na razie pomogło, ciekawe na jak długo bo miesiąc temu robiłem to samo i później wypadły te trzy stacje. Pozdrawiam i dzięki za porady. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|