Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Brak logowania stacji

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zeeuss
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wed Apr 22, 2009 1:51 pm    Temat postu: Brak logowania stacji Odpowiedz z cytatem

Po postawieniu stacji wszystkich z obrazu na serwerze przez tydzień było OK. Potem stacje jedna po drugiej nie chcą się zalogować. DHCP przydziela adresy poprawnie, stacja startuje do momentuaż pojawia się informacja " wprowadzanie ustawień komputera" i tutaj się wiesza. Stacje zostały prawidłowo dodane do domeny po Macu wg. instrukcji. Próbowałem zmieniać wejścia na swichu i NIC nie pomaga. Co z tym fantem począć, gdyż już trzy stacje wiszą??? Pomocy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mirek
Administrator

PostWysłany: Sat Apr 25, 2009 9:16 pm    Temat postu: odp Odpowiedz z cytatem

W takim razie proszę sprawdzić, czy można logować się lokalnie na admina. Po tym sprawdzić połączenie z serwerem po nazwie i adresie IP. Jeśli połączenie działa usunąć z domeny i po restarcie dodać ponownie.
Powrót do góry
zeeuss
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Apr 28, 2009 9:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na trzy stacje nie mogę się zalogować nawet lokalnie i nic nie pomogło wyrzucenie ich z domeny i ponowne dodanie.Brak mi już pomysłów. Pomóżcie
Powrót do góry
Mirek
Administrator

PostWysłany: Tue Apr 28, 2009 10:58 pm    Temat postu: odp Odpowiedz z cytatem

Musisz utworzyć lokalne konta administratorów bo bez tego takie operacje nie da się zrobić (dodanie do domeny). Zobacz, czy da się dostać do tych stacji z konta operatora. Jeśli nie, ponowna instalacja z obrazu
Powrót do góry
zeeuss
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wed Apr 29, 2009 10:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Takie konta miałem utworzone już wcześniej, ale nawet na nie nie można było się zalogować. Przeinstalowałem stacje, bo przynajmniej to mogłem zrobić na razie pomogło, ciekawe na jak długo bo miesiąc temu robiłem to samo i później wypadły te trzy stacje. Pozdrawiam i dzięki za porady.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: