| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat | 

| Autor | Wiadomość | 

| rufusek3 Użytkownik Forum

| 

|  Wysłany: Thu Mar 19, 2009 11:35 am    Temat postu: Problem z intalacjÄ… obrazów wiosna 2004 i nie tylko. |   |  
				| 
 |  
				| Przy końcu instalacji. Instalacja wstrzymuje (komputer działa) się a komunikat jednego z okna: Kopiowanie źródłe instalacji aplikacji. Czy komuś coś podobnego zadarzało się? co to za problem. Nie mogę do końca zainstalować serwera  ( 
 Prosze o pomoc

Trwa to bardzo długo (czy tak ma być bardzo długo)
 Czy mam czekać z muszką w dłoni aż instalator nie zaskoczy?
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Mirek Administrator

| 

|  Wysłany: Sun Mar 22, 2009 2:36 pm    Temat postu: odp |   |  
				| 
 |  
				| Trudno wyrokować przy instalacji z edycji, gdyż praktycznie powinna przebiegać bezdotykowo. Jedyna ingerencja, to zmiana płyty. Średni czas pełnej instalacji - 10 godzin. Aby przekonać się, czy wszystkie usługi zostały zainstalowane sprawdzamy plik C:\install.log |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Maciek Administrator

| 

|  Wysłany: Sun Mar 22, 2009 4:43 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Była chyba też już mowa o tym, że instalacja z kolekcji nie przebiega najczęściej prawidłowo, jeśli zmieniamy ustawienia sieciowe i jeśli karty są normalnie podłączone do istniejącej sieci. Nie wiem na czym polega ten problem, ale się z nim zetknąłem. Instalacje robiłem na Virtualboxie i zawsze się coś chrzaniło. Przypomniałem sobie zacytowaną przez Mirka poradę, aby spiąć kart krosowanym kablem. No i oczywiście nie mogłem tego zrobić na wirtualnej maszynie. Ustawiłem jednak obydwie karty do "wewnętrznej sieci" i to faktycznie pomogło. Czyli takie spięcie prawdziwych kart kablem skrosowanym, na czas instalacji może pomóc. Oczywiście w końcowej fazie, gdy konfiguruje się łącze, należy już podłączyć wszystko zgodnie z realnymi potrzebami. |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

|  |