Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rufusek3 Użytkownik Forum

|
Wysłany: Thu Mar 19, 2009 11:35 am Temat postu: Problem z intalacjÄ… obrazów wiosna 2004 i nie tylko. |
|
|
Przy końcu instalacji. Instalacja wstrzymuje (komputer działa) się a komunikat jednego z okna: Kopiowanie źródłe instalacji aplikacji. Czy komuś coś podobnego zadarzało się? co to za problem. Nie mogę do końca zainstalować serwera (
Prosze o pomoc
Trwa to bardzo długo (czy tak ma być bardzo długo)
Czy mam czekać z muszką w dłoni aż instalator nie zaskoczy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Sun Mar 22, 2009 2:36 pm Temat postu: odp |
|
|
Trudno wyrokować przy instalacji z edycji, gdyż praktycznie powinna przebiegać bezdotykowo. Jedyna ingerencja, to zmiana płyty. Średni czas pełnej instalacji - 10 godzin. Aby przekonać się, czy wszystkie usługi zostały zainstalowane sprawdzamy plik C:\install.log |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Sun Mar 22, 2009 4:43 pm Temat postu: |
|
|
Była chyba też już mowa o tym, że instalacja z kolekcji nie przebiega najczęściej prawidłowo, jeśli zmieniamy ustawienia sieciowe i jeśli karty są normalnie podłączone do istniejącej sieci. Nie wiem na czym polega ten problem, ale się z nim zetknąłem. Instalacje robiłem na Virtualboxie i zawsze się coś chrzaniło. Przypomniałem sobie zacytowaną przez Mirka poradę, aby spiąć kart krosowanym kablem. No i oczywiście nie mogłem tego zrobić na wirtualnej maszynie. Ustawiłem jednak obydwie karty do "wewnętrznej sieci" i to faktycznie pomogło. Czyli takie spięcie prawdziwych kart kablem skrosowanym, na czas instalacji może pomóc. Oczywiście w końcowej fazie, gdy konfiguruje się łącze, należy już podłączyć wszystko zgodnie z realnymi potrzebami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|