Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
syrek12 Gość
|
Wysłany: Mon Nov 21, 2011 8:52 pm Temat postu: Programy edusensus-instalacja wersji sieciowej |
|
|
Szkoła otrzymała program matematyka wersję sieciową.
Program wymaga zmapowania dysku sieciowego. Udało sie to zrobić i zainstalować program na serwerze, ponieważ są takie wymagania.
Problem powstaję na stacjach roboczych po zalogowaniu się jako administrator nie widzę dysku zmapowanego serwera ponieważ tylko tak można zainstalować ten program. Co mam zrobić ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Mon Nov 21, 2011 10:33 pm Temat postu: |
|
|
Należy edytować skrypt win9xme.bat znajdujący się na C:\WINDOWS\SYSVOL\sysvol\nazwa_domeny\scripts.
I dodać polecenie typu:
net use x: /delete
net use x: %logonserver%\redirected$\%username%
gdzie x to litera zmapowanego dysku, a nazwa_domeny to nazwa domeny SBS. _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
 |
syrek123 Gość
|
Wysłany: Fri Dec 02, 2011 8:05 pm Temat postu: |
|
|
Pomimo moich poczynań nadal mam problem z tym programem.
Zainstalowałem program na serwerze ze zmapowanego dysku, Program utworzył nowy dysk RIS czy RIV i tam ulokował pliki grafiki i dźwięku.
Instalacja na stacjach kończy się w momencie wybierania folderu źródłowego z plikami graficznymi, gdyż komputer nie widzi dysku RIV dokładnie nie pamiętam nazwy gdyż piszę z domu. Co mam dalej zrobi? proszę o radę.
Po raz drugi usuwam konto z powodu niedostosowania się do wymogów regulaminu forum.
Administrator |
|
Powrót do góry |
|
 |
|