Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

[ROZWIĄZANY] Wymiana dysku i przywrocenie obrazu przez IPAT

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Nov 15, 2011 12:38 pm    Temat postu: [ROZWIÄ„ZANY] Wymiana dysku i przywrocenie obrazu przez IPAT Odpowiedz z cytatem

Proszę o wytłumaczenie pewnej kwesti. Zmieniłem dysk na inny i chciałem przywrócić obraz. Udaje sie to jak instaluje obraz komputer, a nie udaje jak instaluje obraz który ma 2 partycje (utworzony prze ze mnie). Dysk nowy ma 120 GB stary 80GB. Bardzo często się komputer resetował sprawdzalem płyte zasilacz i wyszło że tamten dysk pada.
Ładuje się system po czym leci ciąg znaków zatrzymuje się na
Registry\Macine\Components i restart.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
spoko66
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Nov 15, 2011 1:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Problem tkwi prawdopodobnie w różnicy wielkości dysków.
Roman Mor
Moderator

PostWysłany: Tue Nov 15, 2011 1:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Zmieniłem dysk na inny i chciałem przywrócić obraz. Udaje sie to jak instaluje obraz komputer, a nie udaje jak instaluje obraz który ma 2 partycje (utworzony prze ze mnie).
Wypadałoby się wyrażać precyzyjniej: co rozumiesz przez obraz (obraz komputer), instalujesz przez RIS (WDS) czy korzystasz z programu do tworzenia obrazu dysku (partycji) typu Norton Ghost?
Edit: moja nieuwaga, w temacie postu było o jaki obraz chodzi Sad

Ostatnio zmieniony przez Roman Mor dnia Tue Nov 15, 2011 2:24 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kareo
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Nov 15, 2011 1:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba chodzi o wielkość ale skoro wielkość 2 partycji nie przekracza wielkości dysku powinno zadziałać. Obraz robię IPATEM z wzorcowego i go rozrzucam na inne. Wszędzie działa. Sprawdzę jeszcze czy działa ten obraz który teraz przywróciłem czy się nie będzie resetował. W ogóle historia tego komputera jest długa........ Od początku pracowni same z nim problemy. SErwisowany parę razy. Wymiana zasilacza, płyty procesora, pamięci i nawet dysku i nadal robiło się to samo, czyli restart kiedy się podobało.
W końcu mam nadzieje że już ok. DZIĘKI ZA ZAINTERESOWANIE I ODZEW.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: