Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
spoko66 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Nov 13, 2011 6:07 pm Temat postu: [ROZWIÄ„ZANY] Drukarka sieciowa - problem |
|
|
Ponieważ tak chętnie znajdują się osoby służące pomocą, to kolejny problem.
Zainstalowałem serwer z czerwonej kolekcji. Nie powiem - instalacja przebiegła bezproblemowo. Problem pojawił się później. Zainstalowałem drukarkę Samsung ML-2570 albo ML-2750 (nie pamiętam w tej chwili). Drukarka ma przypisany adres IP, dodane wykluczenie w DHCP, podłączona do switcha, nazwana druk_a, udostępniona. Po zainstalowaniu ma w kontenerze "drukarki i faxy" status GOTOWA. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu ma status OFFLINE i nie da się tego zmienić. Dopiero usunięcie jej i ponowna instalacja załatwiają problem (do kolejnego wyłączenia). Ma ktoś pomysły? _________________ Marek |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
Wysłany: Sun Nov 13, 2011 6:40 pm Temat postu: |
|
|
W jaki sposób zainstalowałeś drukarkę?
- bezpośrednio na serwerze jako drukarke lokalną(Plug and Play)
- na serwerze do portu IP?
Jeżeli jako lokalną to ja odinstaluj i zainstaluj jako lokalną do portu IP. |
|
Powrót do góry |
|
 |
spoko66 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Nov 13, 2011 8:13 pm Temat postu: |
|
|
Jako drukarka sieciowa do portu IP. To wiem,że trzeba było zrobić. _________________ Marek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Mon Nov 14, 2011 12:56 pm Temat postu: |
|
|
Na serwerze news://sbs.oeiizk.waw.pl, na grupie poświęconej pracowni z Twojej edycji (sbs.kolekcja.2007.lato) jest wątek z 19.09.2011 o instalacji podobnej lub takiej samej drukarki. W ostatnim poście jest opisana instalacja krok po kroku. Może pomoże. _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
 |
spoko66 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Nov 15, 2011 9:41 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję. Okazało się, że w konfiguracji portu było włączone: Włączony stan protokołu SNTP. Wyłączenie opcji rozwiązało problem. _________________ Marek |
|
Powrót do góry |
|
 |
|