Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Aktywacja Visty z obrazu

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
birdy
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wed Nov 02, 2011 2:35 pm    Temat postu: Aktywacja Visty z obrazu Odpowiedz z cytatem

Witam !

Mam problem z jednym komputerem na którym odtworzyłem obraz Visty z serwera Windows 2003. Przy pierwszym uruchomieniu dostaję komunikat o konieczności aktywacji systemu (3 dni). Aktywacja kończy się błędem, zmiana klucza też nic nie daje ... z wyjątkiem tego, że po chwili już nie mam 3 dni tylko "muszę ją zrobić jeszcze dzisiaj". Wielokrotnie próbowałem odtworzyć obraz i nic. Kiedyś zrobiłem obraz innej stacji (stacja02) programem Norton Ghost i po przegraniu obrazu na komputer3 (to ten problemowy) i odtworzeniu po pierwszym uruchomieniu wszędzie mam ustawienia stacja03 (nazwa komputera). Skąd to się bierze skoro w obrazie jest stacja02 ?

Pozdrawiam. Marcin
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tomison
Gość

PostWysłany: Thu Jan 19, 2012 10:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w IPAT po wcisnieciu F3 masz wpisanÄ… nazwÄ™ kompa i prawdopodobnie dlatego
Powrót do góry
Romek
Użytkownik Forum

PostWysłany: Sun Apr 22, 2012 10:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam identyczny problem, czy zmiana nazwy stacji na prawidłową po odzyskaniu z kopii IPAT rozwiązuje problem z koniecznością ponownej aktywacji systemu ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: