Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marcos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Aug 22, 2011 8:54 am Temat postu: Tworzenie nowych kont na nowy rok. |
|
|
Witam, mam pytanie. Tworząc nowe konta dla uczniów stare usunąć trzeba z o:\appdata. Czy również trzeba usunąć zawartość o:\redirected i o:\profiles ? Nowe konta się logują. W jaki sposób można skrócić czas logowania się kont? Oraz jeszcze mam pytanie co do zmiany "tematu" "skóry" na kontach ? Czy da się to zrobić tak żeby na wszystkich kontach byla standardowa skóra windowsa a nie skóra windowsa XP ?Bardzo dziękuję za wyrozumiałość i wszelką pomoc. Pozdrawiam. _________________ marc |
|
Powrót do góry |
|
 |
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Sun Aug 28, 2011 9:15 pm Temat postu: |
|
|
Stare konta usuwamy przy pomocy skryptu ze strony OEIiZK - strona archiwalna. Usunięta zostanie zawartość o:\redirected i o:\profiles. o:\appdata nie ma nic do rzeczy. Ręczne usuwanie kont skutkuje pozostawieniem różnych śmieci. Konta zakładamy również skryptem z podanej strony. O co chodzi ze skrórą? _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Sep 01, 2011 7:59 am Temat postu: |
|
|
ze skórą chodzi mi o wygląd xp aby na wszystkich kontach wyglądał jak klasyczny windows a nie jak windows xp. _________________ marc |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Thu Sep 01, 2011 10:20 am Temat postu: |
|
|
W EOSie, gdy potrzebowałem takiego rozwiązania, by każdy user domyślnie dostawał określony wygląd pulpitu, to przygotowałem takie ustawienia i skopiowałem je na serwer do katalogu netlogon/Default User. Każdy dostaje te domyślne ustawienia jako początkowe przy pierwszym logowaniu. Myślę, ze w oryginalnym windowsowym serwerze też tak się da.  _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Thu Sep 01, 2011 4:09 pm Temat postu: |
|
|
Nie bawiłem sie w to. Na pewno mozna sobie przygotować własny obraz z potrzebna "skórą" (poprzez modyfikacje standardowego lub instalacje od podstaw z płyttki) i z niego instalować stacje. _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
 |
|