Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Tworzenie nowych kont na nowy rok.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marcos
Użytkownik Forum

PostWysłany: Mon Aug 22, 2011 8:54 am    Temat postu: Tworzenie nowych kont na nowy rok. Odpowiedz z cytatem

Witam, mam pytanie. Tworząc nowe konta dla uczniów stare usunąć trzeba z o:\appdata. Czy również trzeba usunąć zawartość o:\redirected i o:\profiles ? Nowe konta się logują. W jaki sposób można skrócić czas logowania się kont? Oraz jeszcze mam pytanie co do zmiany "tematu" "skóry" na kontach ? Czy da się to zrobić tak żeby na wszystkich kontach byla standardowa skóra windowsa a nie skóra windowsa XP ?Bardzo dziękuję za wyrozumiałość i wszelką pomoc. Pozdrawiam.
Roman Mor
Moderator

PostWysłany: Sun Aug 28, 2011 9:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stare konta usuwamy przy pomocy skryptu ze strony OEIiZK - strona archiwalna. Usunięta zostanie zawartość o:\redirected i o:\profiles. o:\appdata nie ma nic do rzeczy. Ręczne usuwanie kont skutkuje pozostawieniem różnych śmieci. Konta zakładamy również skryptem z podanej strony. O co chodzi ze skrórą?
Marcos
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Sep 01, 2011 7:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ze skórą chodzi mi o wygląd xp aby na wszystkich kontach wyglądał jak klasyczny windows a nie jak windows xp.
Maciek
Administrator

PostWysłany: Thu Sep 01, 2011 10:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W EOSie, gdy potrzebowałem takiego rozwiązania, by każdy user domyślnie dostawał określony wygląd pulpitu, to przygotowałem takie ustawienia i skopiowałem je na serwer do katalogu netlogon/Default User. Każdy dostaje te domyślne ustawienia jako początkowe przy pierwszym logowaniu. Myślę, ze w oryginalnym windowsowym serwerze też tak się da. Wink

Autorski Przewodnik Kulturalny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Roman Mor
Moderator

PostWysłany: Thu Sep 01, 2011 4:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie bawiłem sie w to. Na pewno mozna sobie przygotować własny obraz z potrzebna "skórą" (poprzez modyfikacje standardowego lub instalacje od podstaw z płyttki) i z niego instalować stacje.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: