Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gubernator Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Jun 16, 2011 8:12 am Temat postu: Instalacja programu na poziomie D |
|
|
Witam. czy ktoś z szanownych kolegów podpowie jak wyłączyć IPAT na studencie poziomD. Chciałbym zainstalować program bezpośrednio na tej stacji. uzyskać taki efekt że po zalogowaniu na poziom D ikona IPAT bedzie ze znaczkiem wyłączony .
wiem że mogę zainstalować program w inny sposób ale mnie interesuje konkretnie ta opcja.
Bardzo proszÄ™ o pomoc.
Pracownia sbs2003 i koncówki vista z IPAT |
|
Powrót do góry |
|
 |
Napinator Użytkownik Forum

|
Wysłany: Thu Jun 16, 2011 9:27 am Temat postu: |
|
|
A nie możesz po prostu wyłączyć ochronę dysku ? za pomocą konta administratora i po zainstalowaniu programu tą ochronę włączyć ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Thu Jun 16, 2011 11:44 am Temat postu: |
|
|
kolego nie przeczytałeś mojego posta dokładnie .
Mogę zainstalować przez serwer ALE CHCĘ NA STUDENCIE D!! )
i chcę mieć dezaktywowany IPAT na profilu np: STUDENT001D |
|
Powrót do góry |
|
 |
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Thu Jun 16, 2011 5:35 pm Temat postu: Re: Instalacja programu na poziomie D |
|
|
Gubernator napisał: | Witam. czy ktoÅ› z szanownych kolegów podpowie jak wyłączyć IPAT na studencie poziomD. ChciaÅ‚bym zainstalować program bezpoÅ›rednio na tej stacji. uzyskać taki efekt że po zalogowaniu na poziom D ikona IPAT bedzie ze znaczkiem wyłączony .
Pracownia sbs2003 i koncówki vista z IPAT | Prawdopodobnie nie jest to możliwe. Piszę prawdopodobnie bo, mimo że mam do czynienia z pracownią z tej edycji, to iPAT-a nie używam (mam XP na stacjach). A w ogóle zabieram głos, gdyż w naszej konfiguracji pracowni GPO generalnie zabrania instalacji programów z kont zwykłych użytkowników. Tak więc nawet gdybyś wyłączył iPAT, to i tak większości programów (tych, których instalacja oznacza ingerencję w system, np. wpisy w rejestrze) z poziomu D nie zainstalujesz. _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
|
Powrót do góry |
|
 |