Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
compute Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Apr 20, 2011 11:58 pm Temat postu: Instalacja - nieinstalacja |
|
|
Witam
To znowu ja. Z tamtym serwerkiem dałem sobie póki co spokój (brak kasy na SCSI (chwilowy)). Mam 2 pracownie z SBS ("zwykły" komputer) z Win 2003 serwer + sbs tyle, że mocniejszy niż na stacjach (dawany standardowo do pracowni PONIŻEJ 15 komputerów, ale do rzeczy.
Wkładam płytę, wciskam klaiwsze "Aby rozpocząć boot... naciśnij dowolny klawisz". Przechodzą wszystkie procedury, podaje dane, pyta o kasowanie danych, itp. Pojawia się już ta "ładniejsza" instalacja (coś jak XP, tyle, że szare) niby się wgrywa, na momencik zmienia powraca do "starego" wyglądu i... reset i tak w kółko nie idzie w ogóle dalej instalacja nie, tworzy partycji R i O. Instalowałem już sporo razy SBS'y, ale nigdy nie miałem takiego przypadku.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Thu Apr 21, 2011 7:49 am Temat postu: |
|
|
Jeśli instalujesz z kolekcji to:
- pamiętaj o zmostkowaniu kart sieciowych kablem krosowanym (lub podpięciu do switcha odłączonego od innych urządzeń);
- nie zmieniaj adresacji wpisanej domyślnie;
- znajdź na stronie KOPI artykuły na ten temat. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
compute Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Apr 21, 2011 9:18 am Temat postu: |
|
|
Podstawiłem switcha
Nie zmieniam nic w ustawieniach "tych z góry", uzupełniam tylko te dane szkoły |
|
Powrót do góry |
|
 |
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Thu Apr 21, 2011 10:17 am Temat postu: |
|
|
1. Czy wykrywa przynajmniej jednÄ… kartÄ™ sieciowÄ…?
2. Ma prawo zdarzyć się trzykrotny reset, ale na samym początku, po wypełnieniu formularza.
3. Jesli chodzi o adresację, to w ostatnich edycjach (niebieskiej i czerwonej) można zmieniać. Pamietam, że w tej z 2004 r. było wpisane na sztywno. _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
 |
compute Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Apr 27, 2011 9:30 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | 1. Czy wykrywa przynajmniej jednÄ… kartÄ™ sieciowÄ…? |
Tak wykrywa i nadaje jej dobry adres IP.
Cytat: | 2. Ma prawo zdarzyć się trzykrotny reset, ale na samym początku, po wypełnieniu formularza. |
Zdarzył się, ale nic to nie wniosło do sprawy
Cytat: | 3. Jesli chodzi o adresację, to w ostatnich edycjach (niebieskiej i czerwonej) można zmieniać. Pamietam, że w tej z 2004 r. było wpisane na sztywno. |
Nic nigdy nie wpisywałem i działało (instalacja przebiegała prawidłowo |
|
Powrót do góry |
|
 |
compute Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed May 04, 2011 2:55 pm Temat postu: |
|
|
Problem został rozwiązany..
Na serwerze znajdowały się dwie identyczne karty sieciowe. Należało wybrać tą 2 i... poszło dalej bez problemów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|