Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
obuch Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Apr 07, 2011 5:42 pm Temat postu: Problem z uprawnieniami |
|
|
Panowie mam problem. Po wyciągnięciu dysków z serwera i przeskanowaniu kasperskym, antywirus znalazł mnóstwo wirusów i trojanów. Oczywiście wszystkie usunął lub wyleczył. Radość nie trwała długo ponieważ na komputerach uczniowskich pojawił się problem z zapisem plików do określonej lokalizacji np. dokumentów czy na pulpit. Wywala się komunikat ....że nie masz uprawnień do wykonania tej operacji. Również nie mogę dokonać aktualizacji baz wirusów. Chyba jakieś wirusy narobiły mi bałaganu. Dodam że skanowania dysków serwera dokonałem Kasperskym Anti-Virus 6.0 Windows Workstations, który mam zainstalowany na stacjach klienckich. Proszę o jakieś propozycje...... Pozdrawiam cieplutko.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Napinator Użytkownik Forum

|
Wysłany: Tue Apr 12, 2011 2:27 pm Temat postu: |
|
|
Czy problem zapisu wystÄ™puje tylko na kontach uczniowskich ? proszÄ™ zalogować siÄ™ na inne konto (np administratora) i sprawdzić, czy ten problem wystÄ™puje też tym koncie. Co do antuwirusa, na dniach postaram siÄ™ napisać maÅ‚y art. dotyczÄ…cy wdrażania (instalacji) oraz konfiguracji kasperskiego. _________________ PAMIĘTAJ ABY KLIKNĄĆ "POMÓGÅ" - ZBIERAM PUNKTY ;) DZIĘKI!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
obuch Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Apr 12, 2011 6:12 pm Temat postu: |
|
|
Problemy z zapisem są tylko na kontach uczniowskich. Na koncie administratora wszystko jest ok. Natomiast jeśli chodzi o aktualizacje Kasperskego to to na serwerze mam wirusa sality. Totalnie nie wiem jak mam się do niego zabrać. Myślę, że to on może by przyczyną tych problemów.. Dzięki za zainteresowanie i proszę o pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|