Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

W katalogu Redirect nie widać dokumentów studentów

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zeeuss
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Jan 11, 2011 12:27 pm    Temat postu: W katalogu Redirect nie widać dokumentów studentów Odpowiedz z cytatem

Witam. Po podmianie płyty serwera i jego przywróceniu za pomocą usług katalogowych mam problem. Nie widać na dysku "O" w katalogu redirect kont studentów- tak naprawdę widać 77 kont nauczyciel i reszta zniknęła. Nie wiem jak je przywrócić? Co sprawdzić? Dlaczego tak się stało? Były błędy na dysku- więc po restarcie serwera uruchomiłem CHKDSK na dyskach. Niestety nie przywróciło to kont studentów w katalogu redirect. Dodam jeszcze, że profile, ustawienia aplikacji, i inne ustawienia kont są normalnie widoczne. Problem jest tylko z tym jednym katalogiem. Pomocy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mirek
Administrator

PostWysłany: Wed Jan 12, 2011 12:24 am    Temat postu: odp Odpowiedz z cytatem

Proszę sprawdzić na serwerze, czy we wlaściwościach tych kont są zapisane prawidłowo ścieżki sieciowe.
Można wykorzystać skrypty z OEiZK do ponownej preinstalacji kont. Będzie gwarancja ich utworzenia z właściwymi uprawnieniami
Powrót do góry
zeeuss
Użytkownik Forum

PostWysłany: Wed Jan 12, 2011 12:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystkie konta we właściwościach mają ścieżkę dostępu dysk "H" \\SBS2005\redirected$\Student... a ścieżka profilu \\SBS2005\profiles$\%username%
Co ciekawe studenci normalnie się logują, zapisują swoje prace- serwer przyjmuje. To tylko Ja na serwerze nie widzę ich dysków - "Moje dokumenty"
Jeśli chodzi o skrypty, to których konkretnie mam użyć- bo skrypt przywracanie praw do folderu "moje dokumenty" nic nie zdziałał. Pozdrawiam
Powrót do góry
Mirek
Administrator

PostWysłany: Wed Jan 12, 2011 5:47 pm    Temat postu: odp Odpowiedz z cytatem

Uczniowie zapisujÄ… swoje prace w udziale sieciowym "H" czyli \\SBS2005\redirected$\Student...
Na serwerze ten udział jest widoczny w zasobach dysku O:\\redirected$\.
Jeśli nie da się otworzyć tego zasobu, to pewnie zostały zmienione uprawnienia. Administrator i system powinien posiadać pełną kontrolę i tak należy ustawić ten folder.
Powrót do góry
zeeuss
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Jan 14, 2011 5:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. Po ponownym zeskanowaniu dysku "o" i nadaniu uprawnień dla Systemu- odzyskałem dostęp do plików studentów. Dziękuję za pomoc.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: