Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rufusek3 Użytkownik Forum

|
Wysłany: Thu Dec 02, 2010 3:54 am Temat postu: Instalowanie SBS |
|
|
Instalalowałem z obrazów windows SBS serwer (wiosna 2004) z niepowodzeniem (nie jednokrotnie - 3 razy). Za każdym razem zatrzymuje się na tworzeniu grup i kont. Prawdopodnie (przy wymianie zasilacza) odłącznie połaczenia fizycznego płyty głównej ze stacją CD spowodowały te zakłócenia.
Moje pytanie czy moje przypuszczenie jest prawdziwe? |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
Wysłany: Thu Dec 02, 2010 7:28 am Temat postu: |
|
|
Zamknij ten skrypt (jak siÄ™ zawiesi) instalacja ruszy dalej |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Thu Dec 02, 2010 11:08 am Temat postu: |
|
|
Zrobiłem tak radzisz (w trzeciej próbie) i po zańczeniu niestety ale dysk R był pusty. Nie był zainstalowany obraz systemu XP. Brak dołączonych stanowik. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Thu Dec 02, 2010 11:14 am Temat postu: |
|
|
Jak byś nie miał połączenia CD to by instalka nie ruszyła. Ważne jest "ślepe" podłączenie kart sieciowych podczas instalacji z kolekcji. Karty serwera łączysz kablem krosowanym albo podłączasz do switcha normalnym kablem obydwie, ale wówczas do tego switcha muszą byc podłączone tylko te dwie karty. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Thu Dec 02, 2010 12:19 pm Temat postu: |
|
|
Kluczowe okazało się dodatkowe połączenie płyty głównej z stacją CD-ROM - jest to dodatkowe zasilanie z płyty głównej. Dzięki za zainteresowanie a instalacja dzięki temu "kablkowi" ruszyła dalej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
KrzysztofK Użytkownik Forum

|
Wysłany: Wed Dec 08, 2010 1:23 pm Temat postu: |
|
|
Jakie dodatkowe zasilanie do CD-ROM-u? O czym piszesz? Nigdy o czymś takim nie słyszałem i nie widziałem. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wed Dec 08, 2010 8:29 pm Temat postu: |
|
|
Wymieniałem zasilacz, którego wiązka kabli posiadała dodatkowe połącznie płyty głównej ze stacją CD. Przy próbie instalacji z obrazu znajdującej się na płycie (bez tego dodatkowego połaczenia) proces zatrzymywał się przy tworzeniu kont i grup (zaraz potem miał czytać z drugiej płyty obrazu). Przy wymianie zasilacza z tym kabla musiałem go wymontować i zamontować z nowym. Po tym działaniu instalacja odbyła się prawidłowo i zakończyła sukcesem (zgodnie z intrukcja).
Przypuszczam iż potrzebne było dodatkowe zasilanie ponieważ tworzone obrazy były na określonym sprzecie o określonych parametrach na każdym innym sprzęcie instacja prawdopodobnie nie zakończy się sukcesem. Jest to moja teza, którego dowodem jest ten "kabelek" |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
Wysłany: Thu Dec 09, 2010 4:30 pm Temat postu: |
|
|
Ja nie jestem przekonany co do Twojej tezy. W przypadku zatrzymania instalacji na skrypcie zakładania kont poprostu go zamykam i instalacja rusza dalej |
|
Powrót do góry |
|
 |
ptyku Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Dec 09, 2010 5:17 pm Temat postu: |
|
|
Tak jak i inni jestem zdziwiony tajemniczym kabelkiem zasilającym.. cd ma zasilanie tak jak i inne elementy z zasilacza więc jeśli zasilacz jest niestabilny niestabilny jest cały system a więc i napęd CD i zapewne ta niestabilność zasilania objawiałaby się raczej resetem a nie niemożnościa wgrania czegoś z CD .. być może jest to jakiś CD SCSI ale i one miały normalne zasilanie PATA więc jeśli możesz zrób zdjęcie bo ciekawość zżera tu wszystkich co to jest  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Thu Dec 09, 2010 9:24 pm Temat postu: |
|
|
No dziś zainstalowałem już poprawnie SBS Maćku... wszystko jest RIS, AD, ISA itd. no i dostaje neta z routera sprzętowego CDN. Powiem, że bardzo mi się podoba działanie usługi dansguardian.
Co do rezygnacji z instalacji kont i grup to i owszem instalacja szła dalej ale nie instalowała mi się już usługa RIS i nie prosił o obraz Windows XP z drugiej płyty (obraz 2).
Co do tezy to myślę, że raczej należy ją próbować udowodnić poprzez próbę instalacji na przynajmniej 3 sprzętach z edycji Wiosna 2004.
Jeśli chodzi o zdjęcia to postaram się je przygotować w przyszłym tygodniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|