Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

IPAT problem

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marebuch
Gość

PostWysłany: Fri Sep 24, 2010 8:40 pm    Temat postu: IPAT problem Odpowiedz z cytatem

Po uruchomieniu się serwera i wejściu w IPAT-a wszystkie stacje robocze mają status wyłączony poza jedną gdzie wyświetlany jest komunikat BIOS. Mimo tego mogę uruchomić wszystkie stacje robocze. Po uruchomieniu pojawia się status że są uruchomione a tej jednej stacji roboczej w dalszym ciągu jest BIOS. Na wszystkich trzeba się zalogować a na tej już samo loguje się na jakimś koncie użytkownika. W serwerze w IPAT cały czas jest BIOS. Mogę wszystkie stacje wyłączyć IPAT a tej jednej niestety nie. Co się popsuło? Jak to usunąć? Trochę mnie to denerwuje. Very Happy
Powrót do góry
Maciek
Administrator

PostWysłany: Fri Sep 24, 2010 8:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wygląda na to, ze ta stacja jest de facto odłączona od domeny i byc może IPAT na niej jest wyłączony. Komputery w pracownie "same się nie logują na jakieś konto". Sprawdź tę stację, zaloguj się jako operator, zobacz, czy nie należy jej dodać do domeny.

Autorski Przewodnik Kulturalny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: