|
KOPI Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rej44 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Jun 22, 2010 3:18 pm Temat postu: reinstalacja sbs2003 edycja Lato2007 |
|
|
Moja poprzedniczka w ZSz-nr11 warszawa Ratuszowa13, nie aktualizowała ArcaVir2007 i mam w pracowni SBS2003 trojany Np.:trojan.Rabbit.d lubChifrax.A. Obecnie jest ArcaVir2009, który się nie aktualizuje i nie skanuje automatycznie, tylko ręcznie. Z oeizik (Raszyńska) przywiozłem kolekcję SBS2003 edycja Jesień2007 (czerwona), gdyż nie ma już Lato2007. Czy mogę użyć jej do formatowania i instalowania pracowni od nowa?. W pracowni uczą też ekonomiści (program Insert i inne...). Najemny konserwator nie zna SBS. Ja też nie kończyłem kursów SBS (D1 -D4). Czy brać się za to, czy zlecić firmie specjalistycznej, której adres mam z "Kopi". Czy to podobne do instalowania Windows Xp, Office2007, bo to umiem. Czy lepiej reinstalować z oryginalnych płyt, które dostała szkoła w 2007 r.?
Dyrektorka i ekonomiści nie rozumieją problemu i nie ma pieniędzy na instalację. Narazie pracownia jakoś dyszy. Co robić w 2010/11?
Serdecznie pozdrawiam Rejczak St.
email: rejczak44@Gmail.com _________________ rej44 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Tue Jun 22, 2010 3:37 pm Temat postu: |
|
|
W tej sytuacji to ja bym sugerował zatrudnienie fachowca, a "najemny konserwator" to za co bierze kasę, skoro się nie zna? _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|