Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Mar 18, 2010 9:45 am Temat postu: studentxxxd czÅ‚onkostwo w grupie. Pytanie |
|
|
Chodzi o to ze chciałbym aby na koncie np student100d można było instalować aplikacje, odinstalowywać mieć internet itd. Bo chciałbym przeprowadzić lekcje z Windowsa a są ograniczenia. Do jakiej grupy członkowskiej musze dodać i czy pozostałe mam usunąć? Proszę o porade co i jak. Dodaje do Administratorzy, Goście, Nauczyciele i nei działa. Może nalezy usunąć pozostałe StudenciD, Użytkownicy domeny itd.
Przepraszam... nanauczycielu działa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Tue Mar 30, 2010 10:59 am Temat postu: odp |
|
|
Należy usunąć z tych kont w grupach członkowskich zasady studenta i dodać np. nauczyciela |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Tue Mar 30, 2010 12:04 pm Temat postu: |
|
|
Ja bym raczej nie mieszał w tych ustawieniach. Raczej bym sugerował użyć jakiegoś konta nauczycielskiego i po zabawie zmienić hasło. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Apr 02, 2010 9:24 am Temat postu: |
|
|
Wszystko działa jak należy dodałem do grupy nauczycieli te konta. A kont nauczycieli już nie mam wywaliłem tak samo jak poziom A, B, C. uczę jakieś 50 dzieciaków oprócz mnie jest jeszcze jedna klasa uczona przez kogoś innego. Dwie pracownie SBS2005 i SBS2008 podłączone do jednego serwera 2008 (serwer 2005 jako zwykły klient). Obrazy serwera zrobione dwukrotnie po instalatorach i po moich przeróbkach, aktualizacjach itd.
Pozdrawiam i dziękuje że zawsze na WAS można liczyć.
Ps. Maćku jak pisze to już zwracam uwagÄ™ na pisowniÄ™, ale jak dÅ‚ugo hahah. WESOÅYCH ÅšWIÄ„T |
|
Powrót do góry |
|
 |
|