Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
omlecik Gość
|
Wysłany: Mon Mar 01, 2010 9:00 pm Temat postu: instalacja nowego oprogramowania darmowego |
|
|
Witam serdecznie w tym roku dostałem pod opieke pracownie komputerowa wczesniej nie mialem stycznosci z sbs 2003 . Prosze o pomoc gdyz nie mam pojecia jak mam zainstalowac darmowe programy na poszczegolnych stacjach dla uczniów (nowa podstawa prograwmowa). Mam darmowy program picassa i nie wiem jak to zrobic. Prosze o wskazówki moze byc na maila lub na forum. Jesli to mozlwie krok po kroku gdyz nie chcialbym popelnic zadnego bledu.
pozdrawiam serdecznie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Mon Mar 01, 2010 9:10 pm Temat postu: |
|
|
Po pierwsze napisz jaką masz pracownię. Edycja z którego roku?
No i wątki należy zakładać w odpowiednim miejscu, byłoby łatwiej odpowiadać. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
omlecik Gość
|
Wysłany: Tue Mar 02, 2010 4:35 pm Temat postu: |
|
|
mam 15 komputerów wszystko podpiete pod serwer sbs 2010 jak widomo jestem administratorem mam wszelkie uprawnienia ale co z tego jak nie jestem przeszkolony w tym zakresie chodzi przede wszystkim jak wgrac program i zeby byl dostepny na pozostałych stacjach roboczych
jest administrator potem operator a potem stacje robocze na ktorych siedza uczniowie. chyba nie oto pytasz ale powiedz konkretnie o co chodzi to w miare mozliwosci odpisze pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
omlecik Gość
|
Wysłany: Tue Mar 02, 2010 4:37 pm Temat postu: |
|
|
oczywiscie chodzi o sbs 2003 a edycjenapisze jutro bo nie pamietam pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
omlecik Gość
|
Wysłany: Fri Mar 05, 2010 6:33 pm Temat postu: |
|
|
wersja sbs to lato 2007r prosze o pomoc w ojej sprawie pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Fri Mar 05, 2010 6:38 pm Temat postu: |
|
|
Po raz kolejny zauważam, że komuś się nie chce przejrzeć forum. :>
http://forum.kopi.edu.pl/viewtopic.php?t=1326
Jest na temat instalowania programów w pracowniach z IPATem cały artykuł i wszystko tam jest napisane.
Jeśli masz pracownię jeszcze bez IPATa, to nie bardzo rozumiem o co pytasz. Chcąc zainstalować program na jakimś komputerze, logujesz się jako uprawniony do tego użytkownik i instalujesz. _________________
Belfer.one.PL
|
Powrót do góry |
|
 |
omlecik Gość
|
Wysłany: Sun Mar 07, 2010 11:05 am Temat postu: |
|
|
no wlasnie logowalem sie jako operator na danym kompie (stacji roboczej)instalowałem program po zalogowaniu na tym samym komputerze jako student tego programu nie było wiec za bardzo nie wiem o co chodzi ?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Sun Mar 07, 2010 12:08 pm Temat postu: |
|
|
Oj. Jak widzę, nie przyszło ci do głowy sprawdzić dokładniej. Niestety większość programów windowsowych, w tym edukacyjnych, działa nadal tak, jak kiedyś na W98. W związku z tym nie zauważają istnienia profili na XP (lub nowszym) i nie przewidują działania komputera w sieci.. Z reguły po instalacji należy ręcznie dodać skrót programu do All Users w c:\Documents and settings _________________
Belfer.one.PL
|
Powrót do góry |
|
 |
omlecik Gość
|
Wysłany: Sun Mar 07, 2010 4:24 pm Temat postu: |
|
|
ok dzieki jutro sprawdze oczywiscie dam odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
 |
omlecik Gość
|
Wysłany: Tue Mar 09, 2010 7:39 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie faktycznie jakos dalem rade z ta instalacja. Mam jeszcze jedno pytanko jak wprowadzic w system zeby aktulizował sbs 2003 automatycznie. 2 pytanie mam takie jak program antywirusowy avast, który jest zainstolowany na stacjach roboczych ma automatycznie pobierac sobie aktuazlizacje pozdrawiam Michał |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|