Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Romek Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Dec 15, 2009 4:10 am Temat postu: Instalacja serwera z czerwonych pÅ‚ytek... |
|
|
Witam!
Mam pytanie czy podczas instalacji z czerwonych (4 szt.) płytek serwera istnieje możliwość podania własnej nazwy domeny innych niż: sbsmen.edu.pl czy też sbsmenis.edu.pl ?
Pozdrawiam
ROMEK |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Tue Dec 15, 2009 4:20 am Temat postu: |
|
|
Teoretycznie jest i nawet bym zalecał..
Mi się z płyt kolekcji nie udało. Za każdym razem się instalacja wysypywała. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
superhiper Użytkownik Forum

|
Wysłany: Tue Dec 15, 2009 4:56 am Temat postu: |
|
|
Zwykle to Maciek strofuje innych za błędy w wypowiedziach i chwała ma za to - popieram...
Dlatego fajnie stwierdzić, że Maciek też zwykly człowiek i czasem napisze: "Mi się..." choć powinno być chyba "Mnie się..."
A co tam - angole też stosują skróty, a nam zwracają uwagę, kiedy zamiast "sobie" ktoś rzuci "se"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Tue Dec 15, 2009 5:52 am Temat postu: |
|
|
Masz absolutną rację. Według wszelkich współczesnych słowników formą poprawną jest "mnie" na początku zdania "mi" w środku zdania.. Błąd, który robię jest w dużej mierze świadomy. Otóż pierwotnie forma "mnie" była forma akcentowaną, a "mi" nieakcentowaną. Nie jestem zatem hm.. dostatecznie nowoczesny językowo. W tym wypadku nie miałem zamiaru akcentować "mnie" jako czegoś ważnego. Stąd świadomie użyłem krócej brzmiącej formy "mi", aby w żadnym wypadku nie sugerować, ze skoro mnie się nie udało, to... _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
|