Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
margo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Dec 13, 2009 2:28 am Temat postu: Problem z logowaniem użytkowników do sieci |
|
|
Witam serdecznie!
Mój problem polega na tym, że nie można zalogować się na stacjach roboczych ani jako student, ani jako nauczyciel. Wyskakuje informacja, że nie można zalogować się do domeny. Można jedynie zalogować się jako administrator i operator.
Za wszelkie sugestie będę bardzo wdzięczna. |
|
Powrót do góry |
|
|
superhiper Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Dec 13, 2009 3:07 am Temat postu: |
|
|
A jaki dokładnie komunikat masz na ekranie?
Może: "Brak aktualnie serwerów logowania..." ? |
|
Powrót do góry |
|
|
margo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Dec 13, 2009 3:40 am Temat postu: |
|
|
Dzięki za zainteresowanie
Nie pamiętam dokładnie komunikatu, ale chyba wyświetla, że nie można się zalogować do domeny. Przekopałam trochę forum, znalazłam ciekawe linki. Moje podejrzenie padło na ArcaVir. Aktualizowałam go ostatnio na serwerze i chyba źle skonfigurowałam
W poniedziałek sprawdzę. |
|
Powrót do góry |
|
|
superhiper Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Dec 13, 2009 4:44 am Temat postu: |
|
|
Wyłącz w ArcaVir na serwerze FireWall - to on blokuje, miałem to samo, więc na 99% to jest przyczyna...
Podobnie będzie, jeśli włączysz ją na stacjach - ostatnio instalowałem na nowej stacji i stanęło na "ZAPRASZAMY"
Na dwóch udało się zalogować i wyłączyć - ale na jednej ze stacji musiałem od nowa wrzucać Vistę z obrazu.
Udało mi się wprawdzie wejść w trybie awaryjnym, ale w nim nie daje się tego wyłączyć...
Może warto było spróbować wejść lokalnie? |
|
Powrót do góry |
|
|
margo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Dec 13, 2009 8:43 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie, na 100% włączyłam FireWalla, więc mam cichą nadzieję, że ustawienia w programie antywirusowym rozwiążą problem.
Zobaczymy! |
|
Powrót do góry |
|
|
|