Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

I znów kłopot z internetem

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jmilosz
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Nov 06, 2009 3:12 am    Temat postu: I znów kÅ‚opot z internetem Odpowiedz z cytatem

Ja znów z moim stałym problemem. Na początku września na forum opisałam problem z internetem. Okazało się, że po kolejnym restarcie serwera internet w "cudowny" sposób zadziałał. ale teraz znowu klops. To znaczy połączenie sieciowe jest, pokazuje na serwerze, że mam połączenie z siecią, ale w rzeczywistości nie mam. Ggdy zamiast serwera podłączam laptop wszystko jest ok. Polecenie ipconfig/all pokazuje obie karty sieciowe, w menadżerze urządzeń nie ma żadnych sygnałów, że coś jest nie tak z kartą sieciową. Proszę o jakąkolwiek wskazówkę. Może to coś z ISA? Judyta
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mirek
Administrator

PostWysłany: Fri Nov 06, 2009 5:20 am    Temat postu: Odp Odpowiedz z cytatem

Czy działają pingi z serwera?
Najlepiej uruchomić jeszcze raz kreatora połączeń internetowych i poczty e-mail. Na KOPI są opisy.
Powrót do góry
drumz
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Nov 06, 2009 3:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I co z tymi opisami można zrobić? U mnie wszystkie po wydrukowaniu jedynie nadają się do użytku toaletowego, niemniej jednak warto próbować.
Sprawdź czy ekipa zostawiła jakiś folder na serwerze (u mnie install) i tam szukaj podpowiedzi. Ja ustawiałem wszystko ręcznie
pozdr
Powrót do góry
jmilosz
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Nov 06, 2009 10:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pingi z serwera działają. W poniedziałek uruchomię kreatora. Dziękuję
Powrót do góry
Mirek
Administrator

PostWysłany: Sat Nov 07, 2009 4:37 am    Temat postu: odp Odpowiedz z cytatem

Drumz
Nie mam zwyczaju rozmawiać z osobami, które nie respektują postanowień zawartych w regulaminie. Tym razem zrobię wyjątek.
Twoje określenie jest chyba dalece niestosowne. To co jest w opisach powinno się głownie czytać.
Co do problemów z wydrukami - sprawdzimy to.
Powrót do góry
jmilosz
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Nov 10, 2009 7:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uruchomiłam kreatora wszystkom poszło ok. Pojawił się komunikat, że kreator został prawidłowo skonfigurowany. A internetu nie ma. Pojawia się komunikat:

Network Access Message: The website cannot be found

Explanation: There was no response to the name resolution request. As a result the IP address for the website you requested could not be found.

Try the following:
Refresh page: Search for the page again by clicking the Refresh button. The timeout may have occurred due to Internet congestion.
Check spelling: Check that you typed the Web page address correctly. The address may have been mistyped.
Access from a link: If there is a link to the page you are looking for, try accessing the page from that link.
If you are still not able to view the requested page, try contacting your administrator or Helpdesk.

Technical Information (for support personnel)
Error Code 11002: Host not found
Background: This error indicates that the gateway could not find an authoritative DNS server for the website you are trying to access.
Date: 2009-11-10 12:30:52
Server: sbs2008.sbsmen.edu.pl
Source: DNS problem
Judyta
Z tego domyśliłam sie, że jest jakiś problem z dnsem. Może Pan coś więcej będzie z tego wiedział. Judyta
Powrót do góry
PiotrT
Moderator

PostWysłany: Tue Nov 10, 2009 8:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sprawdx kolejność reguł w ISA
Powrót do góry
superhiper
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Nov 10, 2009 8:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może masz coś pokopane w połączeniach fizycznych sieci...
Właśnie doszedłem w rozmowie z Maćkiem, że najprawdopodobniej mam mały mischmasz w tych połączeniach zrobiony przez instalatorów sieci. Rolling Eyes Question
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: