Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Co dalej (po instalacji serwera jesień2007/wiosna2008)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bartheezzzz
Użytkownik Forum

PostWysłany: Mon Sep 28, 2009 4:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zastanawia mnie to tylko jak inni dają sobie z tym radę. Co po zainstalowaniu serwera? Czy już Im działają stacje i mogą sobie je zdalnie instalować? Bo u mnie nie da rady trzeba wykonać szereg "zabiegów" aby wogóle cokolwiek zaczęło działać i to jeszcze pewnie kropla w morzu aby wszystko działało tak jak bym sobie tego życzył.
No ale wracam dalej do wzmagań i zrobię jak mi radzisz Maćku
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Maciek
Administrator

PostWysłany: Mon Sep 28, 2009 4:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No coż, ja opiekuję się trzema pracowniami, w tym jedna nowa z IPATem. Od początku pracują non stop, nie były przeinstalowane i nie dopuszczam do ich zepsucia. Smile
Awarie były ale niewielkie. Jeśli którykolwiek serwer odmówi posłuszeństwa i po 24 godzinach nie będę mógł go przywrócić do działania, to wyleci i na jego miejscu będzie Linux.

Autorski Przewodnik Kulturalny
Powrót do góry
bartheezzzz
Użytkownik Forum

PostWysłany: Mon Sep 28, 2009 5:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Linuksa siÄ™ tochÄ™ bojÄ™.
SKoro jest ten sbs no to niech już będzie - zrobiłem jak pisałeś - jest lepirj otwiera już w google Kopi ale bez obrazów i po kolenjen odsłonie znowu odzywa się ISA ale ja mam problem z tązdalną instalacją stacji wyskakuje error i nie wiem dlaczego chciałbym to naprawićtak aby chociaż te stacje mogły się instalować i miały jakies zabezpieczenia bo narazie jedynym zabezpieczeniem jestem ja i skromy router na którym blokuję strony
Powrót do góry
bartheezzzz
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Oct 01, 2009 6:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Już mnie to doprowadza do szału Sad
kombinuję jak potrafię: zmieniłem dysk w jednej ze stacji, postawiłem koło serwera i włożyłem dysk serwera (tego, który odmówił posłuszeństwa już dawno temu, ale instalacja jakoś tam szła, przynajmniej błędów nie wykazywał) ten wcześniejszy (bo są dwa) i poprostu wszystkie ustawienia sieciowe DND DHCP i ISA zmieniłem jak w tym starym i dalej nic nie ma żadnych zmian, instalacja stacji zdalnie kończy się na ustawieniu - podaniu nazwy stacji i wyskskuje error.
Czy ktoś w okolicach Wałbrzycha ma podobny serwer jak ja i mógłby mi pomóc?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: