Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
luckylucky Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Sep 17, 2009 6:39 pm Temat postu: ISA server |
|
|
Witam. Pracownia SBS wiosna 2008. Mam mały problem. Na prawie wszystkich komputerach działa mi Internet, uczniowie logują się bez problemu. Jednym słowem wszystko ok. Oprócz 3 komputerów. Tzn uczniowie mogą się zalogować np na student001d itp ale jak już się zalogują to nie mają tych ustawień co inni (dodatkowe pliki na pulpicie, których nie powinno być). Nie działa także Internet. Zauważyłem, że z prawej strony na pasku zadań nie jest połączony ten ISA server. Próbowałem robić test, który jest tam w konfiguracji i niestety nie przechodzi pomyślnie. Wobec tego mam pytanie co z tym zrobić? Czy na serwerze są jakieś ustawienia? Czy mam to ustawiać na komputerze uczniowskim? Acha podpięcie do domeny poszło bez problemu. Jakieś propozycje, sugestie??? Dzięki z góry za odpowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Fri Sep 18, 2009 3:21 am Temat postu: odp |
|
|
1. Na początek proszę zalogować się na konta, które działają poprawnie na tych stacjach, z którymi są problemy. Proszę o wynik.
2. Sprawdzić czy chodzą pingi z tych stacji do serwera i internetu. Proszę o wynik |
|
Powrót do góry |
|
 |
luckylucky Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Sep 29, 2009 2:47 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Już sobie poradziłem z tym problemem. Po prostu przeinstalowałem system z obrazu komputera uczniowskiego. 30 minut i po sprawie. A co do tych punktów, które pisał Mirek to:
1. Mogłem zalogować się na konta uczniowskie, ale tylko lokalnie. Tzn nie obejmowały żadnych tych uprawnień z SBS-a. Widziałem z poziomu konta uczniowskiego np. pliki do Cenzora, których nie powinno być widać.
2. Pingi niestety nie przechodziły.
Mimo wszystko dziękuję za zainteresowanie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
robnn Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Oct 23, 2009 1:42 pm Temat postu: |
|
|
Mam ten sam problem. Na jednym z komputerow uczniowskich brak połączenia z ISA Server. Co można zrobić? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|