Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

ISA server

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
luckylucky
Użytkownik Forum

PostWysłany: Thu Sep 17, 2009 6:39 pm    Temat postu: ISA server Odpowiedz z cytatem

Witam. Pracownia SBS wiosna 2008. Mam mały problem. Na prawie wszystkich komputerach działa mi Internet, uczniowie logują się bez problemu. Jednym słowem wszystko ok. Oprócz 3 komputerów. Tzn uczniowie mogą się zalogować np na student001d itp ale jak już się zalogują to nie mają tych ustawień co inni (dodatkowe pliki na pulpicie, których nie powinno być). Nie działa także Internet. Zauważyłem, że z prawej strony na pasku zadań nie jest połączony ten ISA server. Próbowałem robić test, który jest tam w konfiguracji i niestety nie przechodzi pomyślnie. Wobec tego mam pytanie co z tym zrobić? Czy na serwerze są jakieś ustawienia? Czy mam to ustawiać na komputerze uczniowskim? Acha podpięcie do domeny poszło bez problemu. Jakieś propozycje, sugestie??? Dzięki z góry za odpowiedź.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mirek
Administrator

PostWysłany: Fri Sep 18, 2009 3:21 am    Temat postu: odp Odpowiedz z cytatem

1. Na początek proszę zalogować się na konta, które działają poprawnie na tych stacjach, z którymi są problemy. Proszę o wynik.
2. Sprawdzić czy chodzą pingi z tych stacji do serwera i internetu. Proszę o wynik
Powrót do góry
luckylucky
Użytkownik Forum

PostWysłany: Tue Sep 29, 2009 2:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. Już sobie poradziłem z tym problemem. Po prostu przeinstalowałem system z obrazu komputera uczniowskiego. 30 minut i po sprawie. A co do tych punktów, które pisał Mirek to:
1. Mogłem zalogować się na konta uczniowskie, ale tylko lokalnie. Tzn nie obejmowały żadnych tych uprawnień z SBS-a. Widziałem z poziomu konta uczniowskiego np. pliki do Cenzora, których nie powinno być widać.
2. Pingi niestety nie przechodziły.
Mimo wszystko dziękuję za zainteresowanie Smile
Powrót do góry
robnn
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Oct 23, 2009 1:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam ten sam problem. Na jednym z komputerow uczniowskich brak połączenia z ISA Server. Co można zrobić?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 R2 edycja jesieÅ„ 2007 - wiosna 2008 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: