Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Sep 07, 2009 1:48 pm Temat postu: Klucz AER dla szkoÅ‚ gdzie sprawdzić jaki mam nr |
|
|
Chciałem zakupić dla szkoły pare licencji win xp i dla offica i gość co sprzedaje pytał się jaki mam nr licencyjny microsoft. Przeglądam protokoły z odbioru pracowni i nic takiego nie mam. Może trzeba gdzieś się zarejestrować. PROSZĘ O POMOC |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Fri Sep 11, 2009 4:03 am Temat postu: odp |
|
|
Numery licencji powinny być w protokole. Natomiast nic mi o konieczności takigo rejestrowania nie wiadomo i dlaczego to ma być warunkiem otrzymania-zakupu licencji, to nie rozumiem |
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Sep 11, 2009 2:51 pm Temat postu: |
|
|
Panie Mirku ja też się zdziwiłem ze to jest warunek. Moim zdaniem Pan ze sklepu komputerowego (autorytet dyr.) pewnie nie ma racji. A chodzi o to ze licencje z SBS mogą posłużyć tylko klientom podłaczonym do sieci i domeny SBSMEN. A trzeba licencje dla jednostek w innych miejscach szkoły gdzie nie dociera SBS. Pozdrawiam serdecznie i licze na pomoc w moich postach dotyczących jednostki. Choć nie ukrywam ze chyba coś dzieje sięfizycznie tzn dysk pada. Wywala mi niebieskie ekrany ale takie szybkie ze nie mogę ustalić co to jest. Własnie traktuje ten dysk HDD regeneratorem i zobacze za pewnie 2 dni (tyle działa) co jest nie tak. |
|
Powrót do góry |
|
 |
superhiper Użytkownik Forum

|
Wysłany: Sat Sep 12, 2009 3:49 am Temat postu: |
|
|
Kareo - nie kupuj licencji, obecnie można je wydzierżawić na 1 rok do 3 lat od razu...
Przynajmniej u nas jest taka możliwość - Microsoft podpisywał umowy z kuratoriami. Zainteresuj się, może u was też można?
http://www.2education.pl/opis-projektu.html
Podejrzewam, że Microsoft nie ograniczy się tylko do woj. śląskiego...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|