Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Zachar Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Sep 06, 2009 11:21 pm Temat postu: Problem ze zdalnym obrazem raz jeszcze |
|
|
Dwa dni tem zrobiłem reinstalację serwera SBS2003 oraz reinstalację stacji z obrazu na serwerze, a dziś chcąc zrobić reinstalację (drugi raz) tych samych stacji to po wciśnięciu klawisza "F12" wyskakuje komunikat "BOOTMGR image is corrupt. The system cannot boot"
Co może być tego powodem...pragnę nadmienić, że nic nie przestawiałem sprzętowo, ani na serwerze...
Pomocy bo już opadam z sił nad tą piekielną maszyną...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
Wysłany: Mon Sep 07, 2009 2:00 am Temat postu: |
|
|
hmm - wyglÄ…da na uszkodzonÄ… partycjÄ™ - a jak zachowujÄ™ siÄ™ inne komputery? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zachar Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Sep 07, 2009 2:05 am Temat postu: |
|
|
Dokładnie te same komunikaty, o których piszę wyżej na wszystkich innych komputerach...najciekawsze, że zdażyło mi się to już drugi raz po reinstalacji serwera... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Mon Sep 07, 2009 2:38 am Temat postu: odp |
|
|
Proszę na jednej stacji sformatować dysk i sprawdzić jak teraz zadziała. Należy również przebadać zapisy w plikach obrazu na serwerze riprep.sif. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zachar Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Sep 07, 2009 3:32 pm Temat postu: |
|
|
Proszę jeszcze o małą podpowiedź w jaki sposób przebadać te zapisy w plikach na serwerze...??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Mon Sep 07, 2009 4:02 pm Temat postu: odp |
|
|
np. R:\remoteinstall\Setup\Polish\Images\MENXP\I386\TEMPLATES pod taką scieżką można odszukać ten plik, który jest odpowiedzialny za sposób instalowania obrazów. Możliwe, że pewne informacje w nim zawarte wykluczają sposób instalacji Twojego obrazu (hasła, scieżki, sterowniki, podział dysku) |
|
Powrót do góry |
|
 |
preczsbs Gość
|
Wysłany: Thu Dec 03, 2009 1:52 pm Temat postu: Re: odp |
|
|
Mirek napisał: | np. R:\remoteinstall\Setup\Polish\Images\MENXP\I386\TEMPLATES pod takÄ… scieżkÄ… można odszukać ten plik, który jest odpowiedzialny za sposób instalowania obrazów. Możliwe, że pewne informacje w nim zawarte wykluczajÄ… sposób instalacji Twojego obrazu (hasÅ‚a, scieżki, sterowniki, podziaÅ‚ dysku) |
Witam
mam ten sam problem- dodam że serwer nie był "stawiany" a tu nagle pech - pech drugi że temat jest na forum ale niedokonczony -proszę opisać jak się to skończyło a może jak to naprawić !??
pozdrawiam
preczsbs |
|
Powrót do góry |
|
 |
|