Forum KOPI Strona Główna KOPI
Forum Klubu Opiekunów Pracowni Internetowych

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Reinstalacja sbsa Lato 2007 problemów ciąg dalszy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tibor
Użytkownik Forum

PostWysłany: Fri Jul 03, 2009 11:53 am    Temat postu: Reinstalacja sbsa Lato 2007 problemów ciÄ…g dalszy Odpowiedz z cytatem

Po reinstalacji serwera.
Mam właściwie dwa problemy pierwszy z drukarką Samsung ML-2571N (podpięta oczywiście kablem sieciowym). Podczas próby instalacji z płytki producenta instalator nie widzi drukarki. Czy ją trzeba w jakiś sposób przygotować do takiej instalacji?
No i drugi problem na stacjach roboczych poinstalowałem sobie antyvir i opiekuna i.t.p i chciałem stworzyć sobie własny obraz dla stacji roboczej. Mam dobrą instrukcję krok po kroku ale już na starcie kreator wyświetla mi informację:
Serwer RIS, do którego próbujesz wysłać tę instalację nie zawiera poprawnego obrazu opartego na dysku CD. Wersja obrazu na serwerze musi odpowiadać wersji systemu który próbujesz zobrazować....Wybierz inny serwer....lub dodaj odpowiedni obraz oparty na dysku CD...
Może ktoś spotkał się z takimi problemami będę wdzięczny za pomoc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mirek
Administrator

PostWysłany: Sat Jul 04, 2009 12:06 am    Temat postu: odp Odpowiedz z cytatem

1. Proszę sprawdzić, czy drukarka znajduje się w zasobie drukarek i ewentualnie tam ją dodać. Konfiguracja podobna do tej ze strony:

http://kopi.edu.pl/scriny/sbs2003/drukarka/samsung/samsung.htm

2. Prosze sprawdzic:

http://kopi.edu.pl/index.php?id=9&id2=&fqid=9&faqid=207
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KOPI Strona Główna -> SBS 2003 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: