Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lidka Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Jun 18, 2009 8:38 pm Temat postu: problem z siecia |
|
|
Można byłoby się cieszyć , że już wakacje, ale nie ma tak dobrze. Wcześniej pisałam że padł mi serwer. Oczywiście wysłałam do serwisu i okazało się że wymieniono jak to napisali "trwale uszkodzoną HDD" . Właśnie otrzymałam przesyłkę, wszystko podłączyłam i uruchomiłam . Wszystko zadziałało. I..zaczęłam uruchamiać stacje. a tu pojawia się komunikat:Searching intel(R) Platform Administration Technology Serwer. Please wait..."Jak długo to moje czekanie ma trwać . A tak poważnie , czy i co powinnam zrobić, czy należy dokonać jakiś nowych ustawień?Wiem że zawsze mogę liczyć na Waszą pomoc.Pozdrowienia dla wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
 |
PiotrT Moderator

Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
Wysłany: Thu Jun 18, 2009 9:10 pm Temat postu: |
|
|
musisz dodać stacje robocze do domeny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Thu Jun 18, 2009 9:10 pm Temat postu: |
|
|
Z tego wynika, że zainstalowali ci serwer na nowo. Chyba należałoby odpalić kreatora i skonfigurować na nowo dostęp do internetu oraz całą sieć. A potem chyba trzeba będzie stacje na nowo do domeny dodawać... _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Paprotka Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Jun 18, 2009 10:49 pm Temat postu: |
|
|
A robiłaś na stacjach Bound to server - NO? Powinny się zgłosić w konsoli w niezarządzanych, akceptujesz i już odnajdują się i koniec z please wait. Ustaw też domenę w konsoli. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidka Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Jun 19, 2009 1:35 pm Temat postu: |
|
|
Wszystko super, ale napiszcie tak bym zrozumiała co po kolei mam zrobić. Paprotka, co to znaczy " Bound to server" na stacjach ( już czuje ten śmiech że tak mało wiem albo nic. )ale to nic ,wiem że mnie nie zostawicie w potrzebie. Pozdrawiam ,mimo wszystko w nastroju wakacyjnym. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Fri Jun 19, 2009 4:15 pm Temat postu: |
|
|
Ja się śmiać z Ciebie nie będę, bo nie jestem informatykiem, wszystkiego się uczę na swoich błędach, z pomocą życzliwych ludzi. A błędów popełniam wiele i to śmiesznych, no ale czego wymagać od kogoś po marnej podyplomówce...
Jak włączasz stację, musisz wejść w Ipata, czyli męczysz klawisz F3, aż pojawi się czarny ekran z prośbą o podanie hasła do Ipat. Po zalogowaniu ma Cię ciekawić tylko jedna opcja: Bound to server - ustaw na NO, zaakceptuj zmiany i po chwili powinnaś doczekać sytuacji, że masz napisane, że stacja czeka na akceptację. Wtedy idziesz na serwer i w konsoli Ipat zauważasz swoją stację w zakładce Niezarządzane, akceptujesz ją i przenosi się do Zarządzanych, gdzie widnieje jako Nowy klient. Na stacji wyświetla się, że serwer znaleziono i zastój. Wybierasz z lewej Uruchom system operacyjny - raz się to robi. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidka Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Jun 21, 2009 8:31 am Temat postu: |
|
|
Paprotka napisał: | Ja siÄ™ Å›miać z Ciebie nie bÄ™dÄ™, bo nie jestem informatykiem, wszystkiego siÄ™ uczÄ™ na swoich błędach, z pomocÄ… życzliwych ludzi. A błędów popeÅ‚niam wiele i to Å›miesznych, no ale czego wymagać od kogoÅ› po marnej podyplomówce...
| I tu jesteśmy zgodni. Ale jeżeli chodzi o moją sytuację nie mogę wywołać Ipata bo go po prostu na stacjach nie mam (tak przygotowano pracownie).I f3 nic nie zdziała. Oczywiście nie znalazłam czasu by to naprawić i teraz mam problemy. Ale dalej czekam na wasza pomoc. Co mam zrobic by pracownia w końcu ruszyła. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sun Jun 21, 2009 11:29 am Temat postu: |
|
|
Jesteś pewna, że nie masz zainstalowanego? Żadnych chińskich znaczków na dzień dobry? Pojawia Ci się Searching intel(R) Platform Administration Technology Serwer. Please wait... to jakby jednak szukał serwera. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidka Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Jun 21, 2009 6:16 pm Temat postu: |
|
|
Nie mam . na pewno f3 nie wywołuje Ipata-sprawdzałam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
Wysłany: Sun Jun 21, 2009 10:36 pm Temat postu: |
|
|
IPAT jest technologią na pół sprzętową. Jeśli nie obsługuje tego płyta główna, to nie wiem, czy jest sens cokolwiek instalować. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sun Jun 21, 2009 11:51 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli to pracownia z ostatniej edycji, z Vistą, to i płyty są/powinny być takie, że obsługują IPAT... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidka Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Jun 23, 2009 7:56 pm Temat postu: |
|
|
Ale dalej nie wiem co mam zrobić ,by pracownia była na "chodzie". Czy doinstalowanie Ipata załatwi sprawę? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidka Użytkownik Forum