Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aaniaa133 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon May 25, 2009 10:10 pm Temat postu: arcaVir |
|
|
ProszÄ™ o pomoc
Odinstalowałam arcaVira z serwera i zainstalowałam mks wir. Na dwóch komputerach nie można sie zalogować. Co może być tego przyczyną
Na laptopie też maiłam zainstalowanego arcaVira i nie mogę go odinstalować. Muszę dodać, że jestem początkowym administratorem więc proszę o szczegółowe instrukcje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Mon May 25, 2009 10:49 pm Temat postu: odp |
|
|
Proszę sprawdzić, czy da się zalogować na stacjach po zamknięciu działania AntyVira
W sprawie laptopa
Jeśli nie da sie go odinstalować przez Panel Sterowania należy usunąć go ręcznie, korzystając w tym celu z konsolowych poleceń SC STOP oraz SC DELETE lub przez ręczne wyklikanie w usługach. Dodatkowo radzę usunąć pozostałe pliki znajdujące się w katalogu systemowym (%windir%system32) oraz główny katalog programu. W przypadku zwykłego ArcaVira są to usługi o nazwach ABFileMon, ABNetMon, ArcaBit.Core.Configurator, ArcaBit.Core.LoggingService, ArcaBit.TaskScheduler oraz AVUpdate.
Mozna również zastosować specjalne progarmy do czyszczenia rejestrów itp.
W razie problemów prosze zapoznać się z tym materiałem:
http://forum.arcabit.com/printview.php?t=1593&start=0&sid=66604bf6dcdad2c1fae16aa843c50d31
lub tym:
http://forum.idg.pl/antywirusy_ekspert_arcavir_odpowiada-f184-problem_z_usunieciem_arcavir_2008-t168764.html
Ostatnio zmieniony przez Mirek dnia Mon May 25, 2009 10:55 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
superhiper Użytkownik Forum

|
Wysłany: Mon May 25, 2009 10:55 pm Temat postu: |
|
|
Ania, może uruchomiłaś max ochronę łącznie z FireWall?
Wyłącz go - kiedy na Arcavirze włączyłem ją na serwerze - miałem podobnie... zero logowań.
Bodaj Maciek kiedyś pisał, że serwer ma swój FireWall i nie ma potrzeby a wręcz nie wolno uaktywniać takowej opcji na antywirusie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aaniaa133 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Jun 03, 2009 7:20 pm Temat postu: |
|
|
Metoda 2: Zarejestrować moduł VB-script - start,uruchom itd:
dla x86
regsvr32 %SystemRoot%\system32\vbscript.dll
Takie wskazówki znalazłam, ale nie mam zielonego pojęcia co z tym zrobić. Proszę o szczegółowe wskazówki. Z góry dziękuję. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|