Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aaniaa133 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Mar 25, 2009 9:54 pm Temat postu: Aktualizacja Windows |
|
|
Przy próbie aktualizacji Windowsa w ICIM (Vista Bussines) po wgraniu SP1 zaczyna się cyrk. Komputer przy wyłączaniu odcina sygnał od monitora, ale procesor pracuje. Wygląda to jak hibernacja, tyle że wyłączenie wyłącznie przez wyłącznik sieciowy a wybudzić się z tego nie da. Manipulacje przy opcjach zasilania też nic nie dały. Wskutek tego nie ma mowy o aktualizacji Windowsa, ponieważ SP1 to brama do kolejnych aktualizacji. Czy ktoś miał taki problem i jak go rozwiązał? Dodam tylko, że problem nie dotyczy tylko jednego komputera, ale wszystkich. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Wed Mar 25, 2009 10:31 pm Temat postu: |
|
|
muszę dodać, że problem ten dotyczy komputerów w bibliotece. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Wed Mar 25, 2009 10:35 pm Temat postu: |
|
|
Pogmeraj w ustawieniach komputera i sprawdź, czy przypadkiem nie zostały włączone zasady oszczędzania energii. Zapewne bios czegoś tam nie obsługuje i takie są efekty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Thu Mar 26, 2009 10:37 pm Temat postu: |
|
|
Udało mi się rozwiązać ten problem. Odinstalowałam Service Packa, którego wcześniej zainstalowałam i po któym nie mogłam zamknąć komputera. |
|
Powrót do góry |
|
 |
elka Użytkownik Forum
|
Wysłany: Thu Apr 23, 2009 9:57 pm Temat postu: |
|
|
Po aktualizacji maiałam też niemiłe doświadczenie. Brak mośliwości formatowania przez sieć. Rownież odinstalowałam serwice packa i już mam możliwość formatowania przez F12 (pracownia z 2006r). Jednak nie mogę się dostać do narzędzi administracyjnych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|