Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rufusek3 Użytkownik Forum

|
Wysłany: Tue Mar 17, 2009 9:15 am Temat postu: instalowanie SBS2003 wersja jesien2005 |
|
|
Trwało dłużej niż 5 godzin i sprawdzę dopiero jak się skończyło... ale mam inny problem pojawiał się komunikat o problemie usługi po przeinstalowaniu systemu to całkiem mnie zdziwiło. Instalacja poszła dalej ale nie wiem w czym jest problem napewno sprawdze logi ale zastanawiam się czemu on powstał skoro instalował system od nowa??
Proszę o jakieś wskazówki.
Instalowałem własnie SBS jeszcze raz ponieważ pojawiały się problemy z systemem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Tue Mar 17, 2009 1:41 pm Temat postu: odp |
|
|
Napisz o jaką usługę chodzi. Zobacz podgląd zdarzeń i sprawdź ogólne działanie systemu. Instalacja 5- godzinna, to już poważna wątpliwość, co do instalacji i poprawności działania wszystkich usług. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Tue Mar 17, 2009 5:05 pm Temat postu: |
|
|
W logach nic niepokojacego nie znalzazłe jeśli chodzi o system. Jedyne różnice to barak Głównej konsoli zarządzania, która w wersji wcześniejszej ładowała się w autostarcie, no i zdalna usługa RIS działa ale obraz MENIS z OFFICE SP 2 nie wchodzi. Pisze, że za mało miejsca. Nie wiem jak jeszcze z połączeniem internetowym. Co jeszcze sprawdzić?? Dziwne zawiesił się na jakimś koipwaniu plików aplikacji insatalcji (przy instalacji) po mojej ingerencji instalator jeszcze restatował komputer i dokończył instalacje. (5 min do konca istalacji). Nie wiem czy to jest poprawnie. Okropnie jest jak robi się coś pierwszy raz
Dołączam stanowiska do domeny na obrazie podstawowym ale chciałbym zrobić obraz z jednego kompa.
Oooo nie mogę znaleźć ISA serwer ( no jakieś odnośniki są jak szukałem w systemi ale nie ma go na start -> wszystkie programy.
czy to nie powinno już tam być?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Tue Mar 17, 2009 8:02 pm Temat postu: odp |
|
|
Zdecydowanie stawiam na niedokończoną instalację serwera. ISA instaluje się pod koniec, jak również elementy autostartu. Najważniejsze jest AD, SQL, GPO i inne.
Na spotkaniu w Kęsowie będzie warsztat poświęcony konfiguracji SBSa po instalacji. Mam nadzieję, że zrodzi się z tego również artykuł.
Zauważyłem, że jesteś wpisany na liście zgłoszeń. Będziemy mogli sprawie nadać bardziej realny bieg.
Tylko jeśli zdecydujesz się przyjechać, bardzo proszę na zamawiaj TAXI z Bydgoszczy. Kilka osób z tego kierunku jedzie więc zapytaj.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Tue Mar 17, 2009 10:01 pm Temat postu: |
|
|
Na pewno będę. Jestem bardzo za tematyką instalacji oraz sprawdzania poprawności działania SBS i napewno jeszcze inne zaproponowane tematy warsztatów. Jeśli chodzi o dojazd to wyjadę dużo wcześniej by móc przyjechać na 15.
Dzięki z góry za wszelką Pomoc |
|
Powrót do góry |
|
 |
|