Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
arcachon Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Feb 20, 2009 3:45 pm Temat postu: problem z przyłączeniem stacji do domeny sbsmen.edu.pl |
|
|
Witam wszystkich,
sprawa dotyczy serwera 2003 z IPATEM, pracownia wiosna 2008. Po reinstalacji stacji z płyty instalacyjnej win vista (nie obraz stacji) nie można dołączyć stacji do domeny w sposób tradycyjny. Wpisuję użytkownika: sbsmen\administrator, potem hasło, takie jak na IPAT na serwerze. Pojawia się błąd "Nie można odnaleźć ścieżki sieciowej". Można zalogować się na stację lokalnie, ping do serwera przechodzi bez problemu, internet jest na stacji. Po reinstalacji stacji z obrazu też nie można dołączyć jej do domeny, pierwszy skrypt działa, drugi nie. Przy drugim komunikat :nie można znaleźć ścieżki sieciowej". Co robić? Proszę o pomoc!
Pozdro Arcachon
P. S. Serwer też był reinstalowany z obrazu po awarii. _________________ arcachon |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Mon Feb 23, 2009 12:24 am Temat postu: odp |
|
|
1. Prosze sprawdzić, czy idzie ping po nazwie do serwera np. ping sbs2008 lub logowanie po użytkowniku operator z tym samym hasłem
2. Należy sprawdzić, czy zostało utworzone konto tego komputera w AD
3. Dołaczenie komputera do domeny najlepiej robić przez kreatora w zarzadzaniu serwerem - zarzadzanie standardowe - Konfiguruj komputery klienckie
4. Możliwe, że bedzie konieczna zmiana konfiguracji WDS (tutaj należy sprawdzić, czy komputer nie jest w stanie oczekiwania na zatwierdzenie) |
|
Powrót do góry |
|
 |
epawula Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Mar 11, 2009 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Mam podobny problem po przeinstalowaniu serwera (edycja lato 2007). Jest to bardzo dziwne... Wszystko zainstalowalo sie bez problemow (dysk odlaczony, karty spiete). Internet dziala (na stacjach zalogowanych lokalnie), serwer aktywowany, DHCP przydziela IP. Nie moge dodac stacji do domeny - bo domena "znika". Po restarcie serwera w otoczeniu sieciowym widac ja, a po probie podlaczenia do domeny stacji znika - komunikat na stacji "Domena juz nie jest dostepna". Proby reinstalacji stacji z obrazu po kolejnym restarcie serwera koncza sie w momencie gdy zaczyna kopiowac pliki - zawisa.
Ping ze stacji do sbs2007 dziala, z serwera do stacji tez dziala.
Czy to moze jednak w czasie instalacji cos nie poszlo?
Ratunku!
Pozdrawiam wszystkich znekanych opiekunow pracowni _________________ Elzbieta |
|
Powrót do góry |
|
 |
dividos Użytkownik Forum

|
Wysłany: Thu Mar 12, 2009 12:27 pm Temat postu: |
|
|
ProszÄ™ spróbować odłączyć i dołączyć ponownie sacjÄ™ do domeny _________________ COÅš JEST TRUDNE ZANIM JEST ÅATWE |
|
Powrót do góry |
|
 |
epawula Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Mar 13, 2009 1:49 pm Temat postu: |
|
|
Tego właśnie nie mogę zrobić! Stacja odłączona - w grupie roboczej - podłączam do domeny (na pewno dobrej) i komunikat "domena JUŻ nie jest dostępna". Próbowałam (choć wydaje mi się to nielogiczne) zainstalować z obrazu stację - pyta o hasło, pokazuje te obrazy, zaczyna instalować i w pewnym momencie czarny ekran i wisi... _________________ Elzbieta |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zachar Użytkownik Forum
|
Wysłany: Wed Sep 02, 2009 3:56 am Temat postu: |
|
|
Mam ten sam problem co koleżanka "epawula", startuje obraz systemu i za chwilę czarny ekran - wisi...
Czy ktoś uporał się może z tym problemem...? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|