Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bananos Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue Feb 24, 2009 7:49 pm Temat postu: [ROZWIÄ„ZANY] Instalacja stacji z WDS |
|
|
Czy ktoś mógłby napisać w kilku krokach w jaki sposób instalować stację roboczą z WDS, nie przez IPATA, ponieważ jednostka jest zupełnie głucha na polecenia z konsoli IPAT serwera i straciłem już wszelkie pomysły na to jakby ją reaktywować.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Wed Feb 25, 2009 2:46 am Temat postu: odp |
|
|
Temat przywracania klienta z obrazu byl wielokrotnie opisywany, rowniez u nas. Jesli chcesz z pominieciem IPat, to po starcie wciskamy F3 i wylaczamy (disable ) Ipat w biosie. Zobacz nasze arty lub FAQ. Jest to dokladnie taka sama procedura jak w przypadku obrazow RIS. Najkrocej mozna to opisac tak:
1. Stacje robocza uruchamiamy z PXE lub wczasniej przygotowanej dyskietki
2. Logujemy sie na konto i haslo operatora
3. Wybieramy odpowiedni obraz
4. Postepujemy zgodnie z wskazaniami kreatora az do chwili reaktywacji klienta
Gdyby byly problemy prosze o szczegoly |
|
Powrót do góry |
|
 |
kareo Użytkownik Forum
|
Wysłany: Tue May 19, 2009 8:43 am Temat postu: a co jeÅ›li nie widi obrazów Visty |
|
|
Widiz tylko obraz xp nic poza tym.
Problem ogólnie dotyczy nadal ze nie mozna zarzadzac tym kompem przez IPAT. Więc chciałem przywrócić obraz wyskakuje okno z wyborem 3 pozycji: instalacja, przechwytywanie obrazu, instalacja zdalna. Co mam wybrać i jak dalej postępować proszę o jakieś linki. Ten problem widze ma więcej adminów. No i w WDS dałem aby Ustawienia odpowidzi PXE na odpowiadaj tylko znanym klientom. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Napinator Użytkownik Forum

|
Wysłany: Thu Mar 10, 2011 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Zapraszam na soisk.pl
Ostatnio zmieniony przez Napinator dnia Thu Feb 16, 2012 11:00 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Fri Mar 11, 2011 10:30 am Temat postu: |
|
|
Artykuł może fajny, ale dotyczy Windows Server 2008 i Windows 7. Zdecydowana większość szkolnych pracowni to SBS 2003 i XP oraz usługa RIS. _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sat Mar 12, 2011 7:52 pm Temat postu: |
|
|
Ale konfiguracja jest identyczna :) _________________ PAMIĘTAJ ABY KLIKNĄĆ "POMÓGÅ" - ZBIERAM PUNKTY ;) DZIĘKI!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sun Mar 13, 2011 12:47 am Temat postu: |
|
|
Roman Mor napisał: | ArtykuÅ‚ może fajny, ale dotyczy Windows Server 2008 i Windows 7. |
ChodziÅ‚o mi o to, że konfiguracja WDSa jest taka sama pod 2008 jak pod 2003. Czy warto używać RISa przy takich narzÄ™dziach jak WDS czy MDT ? ZresztÄ… po aktualizacji serwera, chyba już przy sp1 risa zastÄ™puje wds. _________________ PAMIĘTAJ ABY KLIKNĄĆ "POMÓGÅ" - ZBIERAM PUNKTY ;) DZIĘKI!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Sun Mar 13, 2011 11:03 am Temat postu: |
|
|
Według moich doświadczeń nie. Mam nadal RIS na dwóch starych serwerach i się nie "zrobił" WDS po aktualizacji. Mało tego doświadczenia z ręcznym "robieniem" WDSa wskazują, że może wyjść z tego coś bardzo kiepskiego - nie działa ani jedno, ani drugie. _________________
Belfer.one.PL
Autorski Przewodnik Kulturalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Roman Mor Moderator
|
Wysłany: Sun Mar 13, 2011 6:03 pm Temat postu: |
|
|
Maciek napisał: | WedÅ‚ug moich doÅ›wiadczeÅ„ nie. Mam nadal RIS na dwóch starych serwerach i siÄ™ nie "zrobiÅ‚" WDS po aktualizacji. MaÅ‚o tego doÅ›wiadczenia z rÄ™cznym "robieniem" WDSa wskazujÄ…, że może wyjść z tego coÅ› bardzo kiepskiego - nie dziaÅ‚a ani jedno, ani drugie. | MiaÅ‚em z tym krótkie doÅ›wiadczenie z niebieskÄ… kolekcjÄ… DVD (JesieÅ„ 2005) - instalowaÅ‚em SP1 i rekonfigurowaÅ‚em RIS. O ile pamietam, instalacja stacji po tym dziaÅ‚aÅ‚a. Ale to byÅ‚o krótko, bo przeszedÅ‚em na czerwona kolekcjÄ… z SBS 2003 R2. _________________ Pozdrawiam, RM |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wed Feb 15, 2012 10:45 am Temat postu: |
|
|
Kolejny art opisujący przygotowanie systemu Windows XP do instalacji nienadzorowanej, której wdrożenie odbędzie się za pomocą usługi WDS. Zapraszam TUTAJ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|