| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

kareo Użytkownik Forum

| 

Wysłany: Fri Feb 20, 2009 1:00 pm    Temat postu: SBS2008 R2 AKTUALIZACJE i USÅUGI (które najważniejsze) | 
				     | 

| 

Mianowicie cihciałbym przyspieszyć moj serwerek i do tego sporo odchudzić. Zainstalowałem wszystkie aktualizacje które się dało i... mało miejsca na dysku C- 30 Mb zaledwie. Może jakieś rady co do aktualizacji i oprogramowania niepotrzebnego dla zwyklego admina który nie trzyma strony na serwerze nie korzysta z poczty itp rzeczy. 

Druga sprawa to wyłączenie niepotrzebnych usług które działają w tle obciążając niepotrzebnie procesor. Byłbym wdzięczny za sugestie modów w tym temacie. Bo coś czuje ze czeka mnie reintalka serwera albo beckap | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

superhiper Użytkownik Forum

| 

Wysłany: Fri Feb 20, 2009 5:11 pm    Temat postu: Re: SBS2008 R2 AKTUALIZACJE i USÅUGI (które najważniejsze | 
				     | 

| 

| kareo napisał: | 	 		  Mianowicie cihciaÅ‚bym przyspieszyć moj serwerek i do tego sporo odchudzić. ZainstalowaÅ‚em wszystkie aktualizacje które siÄ™ daÅ‚o i... maÅ‚o miejsca na dysku C- 30 Mb zaledwie. Może jakieÅ› rady co do aktualizacji i oprogramowania niepotrzebnego dla zwyklego admina który nie trzyma strony na serwerze nie korzysta z poczty itp rzeczy. 

Druga sprawa to wyłączenie niepotrzebnych usług które działają w tle obciążając niepotrzebnie procesor. Byłbym wdzięczny za sugestie modów w tym temacie. Bo coś czuje ze czeka mnie reintalka serwera albo beckap | 	  

Daj oczyszczanie dysku... miałem ok. 200 MB wolnego, a po oczyszczaniu mam ok. 10 GB.   | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

kareo Użytkownik Forum

| 

Wysłany: Sun Feb 22, 2009 4:46 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| robiłem ten zabieg nadal dysk pełen nie wiem czy to nie aktualizacje niepotrzebne. ale nie wiem gdzie sięśćiągneły | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

Mirek Administrator

| 
		 | 

| Powrót do góry | 

| 

| 

kareo Użytkownik Forum

| 

Wysłany: Tue Feb 24, 2009 1:25 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| dzięki pomogło ale problemów jest jeszcze pełno. Szczególnie z klientami 2 szt mi sięresetują przywracam obraz jest ok ze 2 dni i dalej to samo | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

|