Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kopirajmek Użytkownik Forum

|
Wysłany: Fri Jan 09, 2009 9:32 pm Temat postu: |
|
|
czy przeniesienie do folderu Men może rozwiązać problem bootowania z lanu?
a ha i po zalogowaniu na konto student(dowolny) wyskakują błędy - coś o profilu mobilnym, że nie może go zlokalizować - co zrobić? _________________ RS |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Sat Jan 10, 2009 1:51 am Temat postu: odp |
|
|
Przenoszenie do innych jednostek nie ma znaczenia jeśli stacja jest już domenie. Tutaj najważniejsze są poprawki, które wskazał Ci Diwidos w artku. Dokonaj niezbędnych zmian po aktualizacji sp2 serwera i pxe powinno zadzialać. Na Kopi jest tego sporo również. Co do profilu mobilnego - sprawdź, czy konto na które się logujesz ma właściwą ścieźkę profilu (właściwości - profil). Można ostatecznie usunąć folder tego użytkownika z O:\profiles i ponownie się zalogować. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sun Jan 11, 2009 6:11 pm Temat postu: |
|
|
No tak ale u mnie nie ma w narzędziach administracyjnych usługi wdrażania systemu windows (mam sbs2003)
i nie wiem czy po zainstalowaniu z obrazu jest services pack 2 czy nie - jak to sprawdzić? _________________ RS |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sun Jan 11, 2009 9:21 pm Temat postu: |
|
|
dlaczego jak utworzę nowego użytkownika i dodam go do grupy administratorów domeny i operatorów to na stacji roboczej nie ma dostępu do internetu??? a zwykły administrator ma gdzie mam to zmienić - uprawnienia jakieś czy co?? _________________ RS |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Mon Jan 12, 2009 12:24 am Temat postu: odp |
|
|
W starszych edycjach nie ma WDS, ale jest RIS, który odtwarza obrazy z serwera na tej samej zasadzie tzn. przez PXE lub z przygotowanej odpowiednio do tego dyskietki.
Wszystkie aktualizowane serwery z sbs2003 bez względu na edycję pobierają SP2. Stąd w takiej sytuacji należy zapoznać się z tym materiałem:
http://kopi.edu.pl/index.php?id=9&id2=&fqid=1&faqid=60
Sprawdzić, czy pobrał Twój serwer SP2 można na kilka sposobów:
1. Panel sterowania - Dodawanie i usuwanie programów - włączyć opcję "Pokaż aktualizację" lub Uruchom i wpisz appwiz.cpl
2. Przycisk START - Wszystkie porogramy-Akcesoria-Narzędzia systemowe-Informacja o systemie
Co do tworzonych kont administratora.
Najlepszy sposób, to kopiowanie konta administratora domeny. Dzięki temu dostajemy dla tego konta te same m.in. uprawnienia. To szczególnie ważne, gdyż w ten sposób nasze konto dostaje członkostwo wszystkich istotnych grup a w Twoim wypadku może chodzić np o grupę Internet Users |
|
Powrót do góry |
|
 |
|