| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

joy_36 Użytkownik Forum

| 

Wysłany: Wed Dec 17, 2008 3:20 pm    Temat postu: Outlook Express na stacjach roboczych | 
				     | 

| 

Proszę o pomoc!!! Na  stacjach roboczych po zalogowaniu się przez uczniów i skonfigurowaniu programu Outlook Express, uczniowie nie mogą odebrać ani wysłać wiadomości. Pojawia się komunikat następującej treści:

Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie. Mogło to być spowodowane nieprawidłową konfiguracją serwera, problemami z siecią lub długotrwałym okresem nieaktywności. Numer błędu:0x800ccc0f

Prawdopodobnie w coś jest zablokowane w serwerze ale nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić. Po zalogowaniu się na stacji jako administrator i skonfigurowaniu programu również nie mogę odebrać poczty outlookiem pojawia się ten sam komunikat. | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

superhiper Użytkownik Forum

| 

Wysłany: Wed Dec 17, 2008 5:30 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Pod VistÄ… nie ma Outlooka Expressa... 

Jest alternatywny program - Poczta Sytemu Windows... z tym, że jak pamiętam, nie na każdym poziomie widoczny - na C przerzucałem skróta!

Ale uprzedź uczniów, że to nie jest dobre rozwiązanie, bo po wylogowaniu się ich konfigurację kont i całą pocztę trafi szlag...

Więc, niech zaznaczą opcje - po ściągnięciu, pozostaw kopię poczty na serwerze.

Znakomicie za to się to sprawdza przy ćwiczeniu dot. konfiguracji konta i jak chcesz zrobić sprawdzian tej umiejętności, to każesz się wylogować i masz czysty programik do konfiguracji...   | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

joy_36 Użytkownik Forum

| 

Wysłany: Thu Dec 18, 2008 3:28 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Oczywiście nie zauważyłem nawet, że Vista nie korzysta z Outlooka ale program jest bardzo zbliżony do Outlooka. 

Wszystko byłoby dobrze gdyby po skonfigurowaniu uczniowie mogli wysłać i odebrać pocztę co jest niemożliwe. To że po wylogowaniu wszystko szlak trafi to już inna bajka.

Może jednak ktoś podpowie mi gdzie i co na serwerze ustawić aby można było wysyłać i odbierać pocztę. Plisss | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
  | 

Wysłany: Thu Dec 18, 2008 3:41 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| ISA. | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

joy_36 Użytkownik Forum

| 

Wysłany: Thu Dec 18, 2008 3:49 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Tak coś przeczuwałem, że będzie problem z ISA   a coś więcej na ten temat?? | 

| 

| Powrót do góry | 

| 

| 

|