Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
joy_36 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Sep 19, 2008 9:59 pm Temat postu: Jaka wersja ghosta do uworzenia obrazu serwera SBS 2003 |
|
|
witam
w czerwcu otrzymałem pracownię z sbs 2003, chciałbym zrobić obraz serwera. Pytanie moje dotyczy wersji ghosta, mam 2003 który nie może odpalić z płytki, pojawia się tylko okno ghosta i nic poza tym. |
|
Powrót do góry |
|
 |
superhiper Użytkownik Forum

|
|
Powrót do góry |
|
 |
bob Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Nov 09, 2008 11:49 pm Temat postu: |
|
|
Do zrobienia obrazu serwera polecam program Acronis True Image Server Edition. Niestety nie jest darmowy. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Mon Nov 10, 2008 11:12 am Temat postu: |
|
|
Ghost też niestety darmowy nie jest...
Może więc ktoś rzuci nazwę i link do jakiegoś darmowego programu?
Jeżeli oczywiście takowy jest...?
Skoro mamy odpowiedniki darmowe Offica, to może?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mirek Administrator

|
Wysłany: Tue Nov 11, 2008 2:28 pm Temat postu: odp |
|
|
Najlepszym darmowym odpowiednikiem Ghosta jest Clonezilla: http://www.clonezilla.org/
Sprawdzałem działa na jądrze XP. W Tuchomiu robiliśmy trochę testów na tej dystrybucji. Możliwe, że wrócimy do tego w Kęsowie. Bardzo dobry program i jeśli bedzie trochę czasu opis działania znajdzie się w naszym dziale Artykuły. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Tue Nov 11, 2008 2:56 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Dwa rodzaje Clonezilla są dostępne, Clonezilla żywych i Clonezilla SE (Server Edition). Clonezilla żywych jest odpowiednia dla jednej maszynie zapasowej i przywracania. Chociaż Clonezilla SE jest dla masowego wdrożenia, może on wiele klona (40 plus!) Komputerach jednocześnie. Zwiększa to wydajność klon. Na NCHC w Klasie C, Clonezilla SE klon został użyty do 41 komputerów równocześnie. Ona miała tylko około 10 minut na jeden klon 5,6 GB System obrazu do Wszystkie 41 komputerów za pośrednictwem multiemisję! |
Najbardziej podoba mi się tłumaczenie... Clonzilla ŻYWYCH  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maciek Administrator

Dołączył: 01 Nov 2004 Posty: 2225 Pomógł: 23 Skąd: z Księżyca
|
Wysłany: Tue Nov 11, 2008 3:44 pm Temat postu: |
|
|
No cóż, wniosek, że lepiej uczyć się angielskiego niż szukać tłumaczenia w google  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|