Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
darecki30 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Oct 17, 2008 8:19 pm Temat postu: Antywirus na kompie ucznia? |
|
|
sbs2003R2 wiosna 2008
Jak w temacie. Dotychczas byłem przekonany że IPAT uniemożliwia wszelkie zmiany na kompie ucznia również te spowodowane wirusami (chociaż miałem wątpliwości). Teraz byłem na szkoleniu i gość od ArcaVir (chyba) twierdził że IPAT tego nie załatwia.
Pytanie: Czy instalujecie na końcówkach antywirusy a jeśli tak to jakie? Czy licencje jakie posiadamy na ArcaVir są na sewer czy na całą pracownię i można instalować na uczniu i czy z tym samym kluczem?
Pozdrowionka Darek |
|
Powrót do góry |
|
|
MaÅ‚gorzata Åagódka Użytkownik Forum
|
Wysłany: Fri Oct 17, 2008 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Arka Vira razem z pracowniÄ… otrzymaliÅ›my tylko na serwer. Å»eby zainstalować na stacjach uczniowskich trzeba kupić, wraz z licencjÄ… rocznÄ… . W ubiegÅ‚ym tygodniu faksem do szkół byÅ‚y rozsyÅ‚ane oferty.Jest to wersja pudeÅ‚kowa,napis na pudeÅ‚ku BEZPIECZNA SZKOÅA. Można instalować na wszystkich komputerach w szkole. |
|
Powrót do góry |
|
|
PiotrT Moderator
Dołączył: 25 Jun 2007 Posty: 352 Pomógł: 2 Skąd: nie umiem czytać
|
Wysłany: Sat Oct 18, 2008 10:22 pm Temat postu: |
|
|
Ciekawe. skoro to jest przywracanie systemu to dlaczego ma zostawić wirusy?
No tak Intel sprzedał nową technologię , i w tym wypadku producent oprogramowania Antywirusowego traci klientów. |
|
Powrót do góry |
|
|
bob Użytkownik Forum
|
Wysłany: Sun Nov 09, 2008 11:36 pm Temat postu: |
|
|
Osobiście uważam i stosuje się do tej maksymy,że na komputerach klienckich powinny się znaleźć antywirusy, chociażby jakieś na darmowej licencji. Ale ostatnio do kolegi z innej szkoły przyszła propozycja zakupienia Kapsersky'ego na serwer i stacje z roczną licencją za niewielkie pieniądze. |
|
Powrót do góry |
|
|
ab89 Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Nov 10, 2008 12:16 am Temat postu: |
|
|
Nie znam innego, darmowego oprogramowania antywirusowego niż ClamAV, dla szkół - wszystkie Avasty, Aviry itp. są darmowe dla użytkowników domowych. |
|
Powrót do góry |
|
|
superhiper Użytkownik Forum
|
Wysłany: Mon Nov 10, 2008 11:03 am Temat postu: |
|
|
Zastanawiałem się czy pakować antywira na stacje i ostatecznie zdecydowałem, że NIE...
Stacje majÄ… zaledwie 1 GB RAMu co dla Visty to minimum.
Jeśli uruchomi się Offica, to już mamy RAM na maxa wykorzystany.
Każdy antyir niestety dodatkowo obciąża system... |
|
Powrót do góry |
|
|
|